השבת ערבות כספית מבית המשפט

  • כספי ערבון
    שלום | 19/11/2020 03:19

    קרוב משפחה לקה בפסיכוזה בעיצומו של הליך גירושין. הוא נעצר ע"י המשטרה עכב התנהגות מוזרה ומהצצה במסוף המשטרתי התברר שיש לו צו הבאה ליומיים אחרי לבית הדין הרבני לשם נתינת גט. למותר לציין שמעצר בעיצומו של התקף פסיכוטי, עלול לסכן את העצור ובוודאי להזיק לו , אי לכך אצה המשפחה לשלם לרבנות את 20000 הש"ח דמי העירבון שאמורים היו להבטיח את הופעתו לדיון. דא עקא שהוא היה , כאמור במצב בו שיפוט דעתו לקה קשות. מה גם שבאותו יום ושעה בדיוק הוא הוזמן לועדה פסיכיאטרית ע"י הפסיכיאטר המחוזי כחלק מתהליך אישפוז כפוי. סופו של דבר שהוא לא הגיע לא לבית הדין ולא לוועדה ואחר ימים ספורים נעצר שוב ואושפז בכפייה למשך חדשיים. כעת בית הדין מסרב להשיב את דמי העירבון ואומר "תביאו אישורים ונטפל בזה". אלא שעכב זכותו של הקרוב הנ"ל לחסיון רפואי א"א לקבל אישורים רפואים ללא הסכמתו והוא אינו משתף פעולה. מה ניתן לעשות כדי לקבל חזרה את דמי העירבון ששולמו ע"י המשפחה שהיא, נוסף לצרותיה קשת יום ומתפרנסת מקיצבת ביטוח?

    • השבת ערבות כספית מבית המשפט
      עו"ד אלי מור | 25/11/2020 10:01

      שלום רב

      הדרך שעומדת בפני המשפחה היא להגיש בקה מפורטת לבית הדין במסגרתה תתבקש השבת הערובה הכספית תוך הסבר מדוע לדעתה אין צורך לחלט אותה.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il