עברות מהירות של נהג חדש

  • עבירות מהירות נהג חדש
    דוד | 18/11/2020 19:14

    שלום, קיבלתי 2 דוחות של מצלמת מהירות בכביש עירוני של מעל ל20 קמש (8 נקודות כל אחד). נכון לעכשיו הן על שם אבא שלי אבל אנחנו מעבירים אותם אליי. הבנתי שאצטרך לעשות מבחן עיוני מחדש וגם עוד שנתיים של נהג חדש, אבל האם יהיה צורך גם במבחן מעשי? והאם יכול להיות מצב ששוללים לי את הרישיון הקיים? או שרק יעשו בעיות בחידוש של הרישיון כשהוא ייגמר (כשהשנתיים של הנהג חדש שכרגע ייגמרו)?

    תודה

    • עברות מהירות של נהג חדש
      יעקבי | 20/11/2020 08:41

      שלום דוד,

      אכן תהיה צפוי לדרישה לעבור שוב מבחן תיאוריה וכן הארכת תקופת 'נהג חדש' בשנתיים נוספות.

      בתקווה שלא תעבור עבירות תנועה נוספות ולא תצבור נקודות נוספות אינך צפוי לשלילת רישיון נהיגה.

      היות שצברת מעל 12 נקודות מן הסתם תצטרך לעבור קורס נהיגה בסיסי.

      לעניין זה ראה פקודת תעבורה 12א (ד):

      (ד) הורשע נהג חדש בעבירה מן העבירות המנויות בתוספת השלישית, תוארך תקופת

      היותו נהג חדש בשנתיים נוספות ובלבד שעמד בהצלחה בבחינות ובבדיקות כפי שקבע השר;

      הארכת התקופה כאמור תימנה מתום התקופה הבסיסית או ממועד ההרשעה, ואם נגזרה פסילת

      רישיון בהרשעה כאמור – מתום תקופת הפסילה, לפי המאוחר.

      (ה) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מכל סמכות אחרת של רשות הרישוי לפי פקודה זו.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.