הגשת תביעה נגד הבנק המעביד

  • לאן להגיש תביעה לפי האירוע הנ"ל?
    ליז | 16/11/2020 13:49

    שלום רב!

    רק מעוניינת לדעת להיכן להגיש תביעה בנוגע לסוגייה שאפרט כאן, לבית המשפט לתביעות קטנות/השלום או לבית המשפט לדיני עבודה?

    האירוע: עובדת עבדה בבנק. בעת עבודה בבנק הייתה זכאית לקחת משכנתא (מודגשת המילה משכנתא ולא הלוואה רגילה בעו"ש) בתנאי עובד בנק. התנאים כללו בין היתר ריביות נמוכות יותר מהשוק והכי חשוב - בהלוואה זו יש פטור מקנסות (משמע קנסות יציאה - הפרשי היוון). במסמכי ההלוואה שנחתמו, אין זכר בנוגע לפטור מעמלות יציאה. אך העובדת התבססה על מכתב המופיע בפורטל הבנק בו עבדה - שם רשום בפירוש כי אין עמלות יציאה. בלי כוכבית ובלי תנאים והגבלות.

    לימים העובדת עזבה את הבנק. כשרצתה לפרוע את המשכנתא, נדהמה לגלות כי יש לה קנסות יציאה בסכומים לא מבוטלים... כשאמרה שהיא חתמה על ההסכם כעובדת בנק וכי יש לה פטור - לא התקבלה הטענה שלה. היא לא הרפתה ופנתה למס' גורמים בבנק וביקשה לראות את המסמך המצוי בפורטל הבנק בו מצוין כי ברגע שהיא עוזבת את הבנק - עליה לשלם קנסות יציאה. דבר זה תמוה לחלוטין, שכן בעת שעזבה את הבנק למה לא השתנו למשל הריביות אותן קיבלה כעובדת בנק? הבנק לא הסכים להראות את המסמך. כאשר נציג הבנק נשאל האם בפורטל הבנק כתוב שההטבה תקפה רק במידה ואתה עדיין עובד בבנק? הנציג אמר שהוא לא רואה שזה כתוב (הנציג הוקלט).

    לסיכום, העובדת הייתה חייבת לסלק את המשכנתא ושילמה תחת מחאה את קנסות היציאה בסכום מופרז! השאלה כפי שציינתי בהתחלה, לאן עליי לפנות כדי לקבל/לדרוש את הסכומים ששולמו ונגבו שלא כדין?!

    תודה רבה לעוזרים!

    • הגשת תביעה נגד הבנק המעביד
      עו"ד שי בייזר | 23/11/2020 14:09

      שלום רב,

      בית הדין האזורי לעבודה מוסמך לדון בתביעות שעניינן יחסי עובד מעביד וכל מה שמשתמע מעצם קיומם של יחסי עבודה כאמור.

      הואיל והטענה בתביעה היא להטבה שמגיעה לעובד מכח יחסי עובד מעביד, אני הייתי מגיש את התביעה לבית דין לעבודה.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il