נזק ממוט ברזל

  • מי האחראי ואיך נכון לפעול
    ניצה | 16/11/2020 11:03

    יש מוט פלדה אופקי, בלבד, אחוז ברגים גדולים שמחובר  לקיר הבניין שלנו, שבקצהו חיבורי חשמל , כלומר הוא מהווה  נושא של כבלי חשמל של חברת חשמל.
    החיבור שלו לקיר הבניין מבחוץ, פגוע וגרם נזק לקיר, וגם נראה שאולי לא מחובר תקין, זה בניין ישן.
    שאלתי מי אחראי למוט תקינותו ולפגיע בקיר, הועד חושש לפנות לחברת חשמל, שתחייב את הבניין בהוצאות תיקון החיבור של המוט לקיר למרות שזו תשתיתשלל חברת חשמל. זה שאלה לגבי מי אחראי על מה. אם הועד יפנה יתכן שתפתח מערכה שבסופה חברת החשמל תגיד נאלצנו לתקן עלויות התיקון עליכם? למרות שהמוט שלה.

    • נזק ממוט ברזל
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 17/11/2020 19:39

      שלום רב, בהתאם לפרטים בשאלה כאשר מדובר בנזק המצוי בשטח פרטי, ייתכן מאוד שמי שישא בתיקונו הם בעלי הנכס כך שהתעלמות ממנו יכולה לגרום לאחריות נוספת ו/או לנזק נוסף.

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il