האם ניתן להופיע בשמי בהליך גירושין?

  • ייפוי כח לשוהה בחו"ל דחוף!!
    פאולינה | 15/11/2020 21:57

    אני חייבת לטוס לחו"ל אבי זקן קשיש וחולה ומשפחתי כבר קראו לי להגיע... שאוכל עשיין להיפרד ממנו בעודו חי..

    השאלה שלי : אני בתחילת תביעת גירושין.. האם ייפוי כח שאני מעניקה לעורר הדין כדי שהוא יציג ויצייג אותי בעת הדיונים בבית המשפט ? יוכל לפעול במקומי ואפילו למכור את הבית בשמי ? ?

    האם אוכל לטוס להיפרד מאבי ,ובראש שקט? הנוכחות הפיזית שלי יוכל להחליף הוא מייפה הכוח שלי ?,

    זה יהיה אי עורך הדין ,או בתי הבכורה)27( ,

    או אדם אחר) או שנה אני חייבת להיות נוכחת פיזית בדיונים ולוותר על פרידה מאבי הקשעש

    שמחכה שאגיע ..לא התראינו 30 שנה ! הוא בן

    94 צלול מאד, אך גופו חולה כבר .. .?

    יש לציין שאני חיה 30 שנים בארץ ולא ביקרתי מעולם את משפחתי וחבריי בכל ה- 30 שנים הללו שהקדשתי את חיי למען משפחתי בעלי וילדיי..) 5 במספר * ומעולם לא טסתי. ..וכעת ,לאחר 28 דנים נשואים תחת התעללות פיזית מינית כחכחית רגדית ונפשית שלא דיווחתי... וכאשר אמרתי "לא עוד!"..ו"עד כאן!" בעלי יצא לנקום בי .. לנסות לפגוע עוד יותר. החסם חדבוח בנק לא מעביר כסף לי ולילדיי על דעת עצמו ..)כי טרח התחיל ההליך גירושין.. (ומעבר לכך היה גם לא מעט פעמים תחת צווי הרחקה .. מדובר בדברים לא פשוטים אך אני חייבת לטוס לראות את אבא.. השאלה היא אם אוכל לטוס בשקט נפשי וללא דאגות שזה חוקי וזה מותר,, להשאיר כאן הכל בידי עורך הדין שמייצג אותי והוא יגיע במקומי ובשמי ויבצוע כל פעולה )משפטית וכלכלית)הופעה בבית המשפט במקומי וגם

    ן מכירת רכוש למשל, במקומי. אודה לך מאד על תשובתך בהקדם האפשרי!,

    • האם ניתן להופיע בשמי בהליך גירושין?
      עו"ד רוית טוב-לי | 22/11/2020 13:58

      פאולינה, שלום,

      בענייני משפחה חלה חובת התייצבות של בעלי הדין בכל הדיונים. אם את מעוניינת בפטור מהתייצבות, עלייך להגיש לבית המשפט בקשה מסודרת, נתמכת בתצהיר, לאחר תשלום אגרה, בה תסבירי מדוע את חייבת לשהות בחו"ל ללא הגבלת זמן, תתחייבי לזמינות טלפונית / בוידאו ותציעי שעורך הדין שלך יוסמך לקבל החלטות בהיעדרך.

      אלא אם יש נסיבות חריגות, איני רואה סיבה שבית המשפט לא ייעתר לכך, מטעמים הומניטריים.

      בתך לא יכולה להחליף אותך וזה גם לא נכון משפחתית.

      בהצלחה ובאיחולי בריאות לאביך,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il