פירוק שיתוף בדירה משותפת

  • קנית החלק שלי בדירת מגורים משותפת
    שני | 15/11/2020 15:35

    בעלי הגיש בקשה לתביעת גירושין ופירוק שיתוף. התקבלה החלטה בה בעלי יקנה את חלקי בדירת המגורים המשותפת שכרגע בבניה כך שעם סיום הבניה ימנה מטעם בית הדין שמאי שיעריך את שוויה. הרווח יהיה חצי חצי לאחר קיזוז כל החובות . 1. נכון שלכל אחד יש זכות ראשונים אך עם זאת אני צריכה לקבל את השווי עבור הדירה לכל המרבה במחיר ולא רק לפי הערכת שמאי והצעתו של הבעל האם אני טועה ?
    2. כמו כן מבקשים ממני לשלם איתו את המשכנתא הרשומה על שנינו עד גמר הבניה ולהתגרש לפני חלוקת הרכוש מבלי שאישרו לי מזונות מצפים שאשלם את חצי מהמשכנתא וכן לשלם לעצמי שכר דירה האם הגיוני הדבר ?
    3. האם החלטה הניתנת בדיון ראשון היא פסק דין ? האם זה משהו שאפשר לשנות ?
    תודה רבה

    • פירוק שיתוף בדירה משותפת
      עו"ד רוית טוב-לי | 22/11/2020 13:54

      שני, שלום,

      לא מדובר בדירת מגורים, כי אתם לא גרים בה.

      ככלל, את יכולה לעמוד על הוצאה למכירה בשוק החופשי, במטרה למקסם את מחיר הדירה, שעשוי להיות גבוה יותר מהערכת השמאי.

      היום קשה לעכב את הגט עד לתום הבירור הרכושי וברירת המחדל היא קודם להתגרש ואח"כ לברר את תביעות הרכוש. אם כבד עלייך, שקלי להגיש בקשה לחייב את הבעל בתשלום המשכנתא, כאשר החצי שלך בעלות יקוזז מחלקך בתמורה, בזמן המכירה.

      מדובר בהחלטת ביניים שניתנת לשינוי במהלך בירור ההליך, אבל בדרך כלל לא סוטים מהחלטות ביניים.

      כדאי כמובן שתתייעצי עם עו"ד אמין ומנוסה, שמכיר היטב את ההרכב שלך בבית הדין, לפני ביצוע כל פעולה.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il