אחריות להגיש דוח שנתי

  • רו"ח שלא הגיש עבורי דו"ח שנתי
    לירון | 13/11/2020 19:17

    שלום,

    בשנת 2018 הייתי עצמאי בשותפות עם אחי בעסק ומכרתי את העסק וסיימתי להיות עצמאי באותה שנה.

    הרו"ח טיפל בעניין המכירה והוא היה אמור להגיע עבור את הדו"ח השנתי (הייתי לקוח שלו במשך 4 שנים ואף פעם לא התעסקתי בדו"ח השנתייותר מדי).

    אחי לא נשאר לקוח של אותו רו"ח ועבר לרו"ח אחר באמצע שנת 2019, בסופו של דבר הרו"ח הראשון לא הגיש עבורי ועבור אחי את הדוח"ות השנתיים עקב העזיבה.

    קיבלתי לאחרונה מכתבים ממס שלא הגשתי את הדו"ח השנתי עבור שנת 2018 + לא נסגר עבורי התיק במס הכנסה + תשלום של קנס של יותר מ-2,000 ש"ח.

    פניתי לרו"ח הראשון והוא נפנף אותי בטענה שאני אמור לפנות לרו"ח אחר ושזה לא באחריותו יותר.

    כעת הבנתי שלטפל בעניין אצל רו"ח יעלה לי בין 1,500 ל2,500 ש"ח לפני מע"מ וזה בנוסף לקנס שאני צריך לשלם.

    האם יש מקום לתביעה של רשלנות עבור אותו רו"ח שלא הגיש עבורי את הדו"ח? וקיבל תשלום מלא עבור אותה שנת מס.

    • אחריות להגיש דוח שנתי
      צבי שמיר, עו"ד | 16/11/2020 12:16

       האחריות להגיש דוח שנתי חלה על הנישום.

      היית צריך לוודא שמגישים עבורך דוח.

      ברגע שהעברת את הטיפול לרואה חשבון אחר - הראשון, גם אם היה מאד רוצה, לא יכול להגיש עבורך את הדוח ולו משום שאין לו את המסמכים שהוא צריך
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

      • רו"ח שלא הגיש עבורי דו"ח שנתי
        לירון | 21/11/2020 00:33

        היי,

        לא העברתי את האחריות לרו"ח אחר, מכרתי את העסק וחדלתי מלהיות עצמאי בסוף שנת 2018, אכן לא וידאתי שהוגש עבורי הדו"ח השנתי כי אף שנה לא היה לי התעסקות בזה וחשבתי שזה מטופל.

        האם בכל זאת אין עילה לתביעה משפטית עבור אותו רו"ח שפשוט מסיר מעצמו את האחריות?