מימון עו"ד מייצג לבעלים

  • חובת מימון עו''ד
    רובי | 10/11/2020 13:57

    שלום רב,
    האם יש חובה חוקית ליזם לממן על חשבו עו''ד לטובת וייצוג הדיירים במסגרת תמא חיזוק?

    • מימון עו"ד מייצג לבעלים
      עו"ד הדר פינק טבת | 10/11/2020 14:35

      שלום, רובי

      ראה תשובתי מהיום בעניין דומה.

      אין חובה על היזם לממן דבר, למעט ביצוע החיזוק על פי תקן הג"א.

      עם זאת, ישנם תנאים מקובלים, אשר משתנים בין פרוייקט לפרוייקט, הן נוכח תנאי העסקה עצמם - ובראשם כדאיות הכלכלית של הפרוייקט, והן בהתאם למו"מ שתמנהל בין הצדדים.

      ברור מאליו כי ישנה חובה שבעלי הדירות יהיו מיוצגים בתהליך מורכב שכזה, אך זוהי חובה מוסרית-ערכית, שכאשת מקצוע אני אמנם מציינת אותה כחובה, אך זו אינה חובה על פי חוק.

      מכאן שגם אין כל חובה שהיזם דווקא ישא בשכר ב"כ בעלי הדירות.

      עם זאת, גם בפרוייקטים בעלי כדאיות כלכלית נמוכה עדיין מקובל כי ישנן תמורות כלשהן לבעלים, מלבד חיזוק הבניין עצמו, בהן מימון שכ"ט ב"כ הבעלים.

      ככל שהיזם מסרב לממן כזה, או מציע סכום נמוך מהמקובל, אני ממליצה בחום כי תממנו את שכרו מכיסיכם, ולא תוותרו על ייצוג משפטי הולם עבורכם.

      יתכן כי היזם מנסה לצמצם לעצמו הוצאות, והכל עניין של מו"מ, ואם "תלחצו" הוא ישא בשכר המייצג עבורכם, כפי שמקובל.

      אני אישית טרם נתקלתי ביזם שלא נשא בשכ"ט עו"ד הבעלים, ואני סבורה, כי אם אלו התנאים שעומדים מולכם, שווה לשקול מחדש את ההתנהלות.

      אין כמובן כל הבחנה בין תמ"א חיזוק לבין תמ"א הריסה ובניה מחדש,

      כך או כך נדרש ייצוג משפטי הולם לבעלי הדירות.

      בהצלחה רבה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com