האם יש מינימום תמורות אותן צריך יזם להעניק לדיירים בפרויקט תמ"א 38?

  • תמורות מינימום בתמא 38 חיזוק
    רובי | 10/11/2020 08:58

    שלום רב,
    האם יש חובת מינימום תמורות של יזם בתמא חיזוק בחוק כגון: מרפסת, מחסן וכו'? השאלה נשאלת בעקבות פרוייקט שהינו גבולי מבחינת היתכנות כלכלית.
    שאלה נוספת: האם לדירה שמלכתחילה אינה רשומה כדירה עם מחסן יש חובה חוקית ליזם לתת מחסן?

    בברכה,
    רובי

    • האם יש מינימום תמורות אותן צריך יזם להעניק לדיירים בפרויקט תמ"א 38?
      עו"ד הדר פינק טבת | 10/11/2020 14:20

      שלום רובי,

      התמורות הניתנות לבעלי הדירות במסגרת תמ"א הינן עניין מסחרי, הנתונות למו"מ בין הצדדים, בעלי הדירות מצד אחד והיזם מצד שני.

      החוק אינו קבוע תמורות מינימליות, אלא מחייב כי יתבצע חיזוק לבניין לפי תקן הג"א.

      בין התמורות המקובלות אפשר למנות תוספת של שטח עיקרי לדירה הקיימת (לעיתים רק ממ"ד ולעיתים גם שטח נוסף), מרפסת פתוחה, מחסן וחניה. בנוסף ישנה מעלית, המשרתת את כל הדירות בבניין, הקיימות והחדשות. כמו כן מתבצע שיפוץ חיצוני לבניין, לובי כניסה וכיו"ב.

      תמורות אלו נוספות למימון שכ"ט עו"ד מייצג עבור בעלי הדירות, מפקח בפיקוח עליון, ובמידת הצורך דמי שכירות ואף הובלה, וכן עבודות התאמה במקרה של תמ"א עיבוי.

      כך או אחרת, המדובר בתמורות מוסכמות, אשר יתכן כי תינתנה רק באופן חלקי ולא מלא, בהתאם לתנאי העסקה.

      ככל שהכדאיות הצפויה לפרוייקט מבחינה כלכלית קטנה, יש להניח כי התמורות תפחתנה בהתאם.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com