האם אני מחוייבת לחשוף פרטים בהליך שאיני צד לו?

  • בקשה לחשיפת פרטים אישיים
    ליטל | 09/11/2020 13:51

    שלום
    בן זוגי אב גרוש לשתיים, במסגרת תביעה להפחתת מזונות בבית הדין לענייני משפחה דרשה השופטת לדעת מה עיסוקי ומה הם מקורות ההכנסה שלי, למרות שאין בינינו כל קשר רשמי. אנחנו שוכרים יחד דירה בעוד גרושתו חיה בדירה המשותפת שלהם עם בן זוגה לו היא נשואה והתינוקת המשותפת החדשה שלהם. אני לא רוצה למסור פרטים אישיים שלי מה גם שיותר הגיוני שמי שנהנה מהרכוש המשותף של בן זוגי וגרושתו יתן דין וחשבון מאשר אני נמצאת במערכת יחסים חדשה מזה מספר חודשים וכאשר אני איני נהנית משום דבר שקשור לדירה או לרכוש המשותף שלו שכן העל נותר בידיה.
    האם סירובי למסור פרטים יפגע בתביעה שלו והאם הוא מהווה עילה לחסיון מצד בן הזוג של הגרושה  הנשוי לה ואב לבתה החדשה??

    • האם אני מחוייבת לחשוף פרטים בהליך שאיני צד לו?
      עו"ד רוית טוב-לי | 22/11/2020 13:03

      ליטל, שלום,

      את זכאית לפרטיותך ואינך חייבת למסור פרטים אישיים ויכולה במידת הצורך להצהיר שאין בינך לבין בן זוגך שיתוף רכושי ומדובר במערכת יחסים חדשה.

      ואולם, הנטל בתביעה להפחתת מזונות מוטל על שכמו של בן זוגך, ואם הוא יתחמק מלספק ראיות, שנראות לשופטת כרלוונטיות, עלול להיות לכך משקל ראייתי, והשפעה על סיכויי הצלחת התביעה.

      הייתי ממליצה שתיוועצי עם בן זוגך ועם עורך דינו ויחד תגיעו להחלטה מושכלת, מה הרע במיעוטו.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il