כיצד ניתן לקבל החלטה רפואית בקשר לאדם שאינו כשיר?

  • שאלה
    שאלה | 08/11/2020 22:13

    שלום
    לפני ששה חודשים אבא עבר אירוע מוחי והאמבולנס לקחה אותו לבית חולים העמק בעפולה שהוא המקום הקרוב ביותר,
    כשנכנסנו למיון התברר שאין רופה נורולוגי אפילו מחלקה נורולוגית אין , ביקשתי שיעבירו אבא שלי לבית חולים אחר אבל הם לא הסכימו ואמרו שזה על האחריות שלי , הסכמתי שאני אחתום ואעביר אבא לבית חולים אחר, בקשו רק אם יש אבוטרובוס ולאבא שלי אין
    במקרה הזה האם היתי יכולה להעביר אבי לבית חולים אחר למרות שאין אבוטרובוס בגלל שאין רופה נורולוג ומצבו לאבא שלי היה קשה בגלל שזה האירוע השישי ?

    • כיצד ניתן לקבל החלטה רפואית בקשר לאדם שאינו כשיר?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 18/11/2020 11:19

      שלום רב,

      מדבריך עולה, כי לאור מצבו של אביך, לא ניתן היה לקבל הסכמתו באשר להעברתו לבית חולים אחר.

      במקרה כזה, במידה ולחולה אין אפוטרופוס, שיקול הדעת כיצד לפעול על מנת ליתן לחולה טיפול מיטבי הינו של הצוות הרפואי, אלא אם קיים אפוטרופוס. על מנת שתוכל בעתיד לקבל החלטות בנושאים רפואיים הקשורים לאביך, במצבים בהם הוא אינו כשיר, אני מציעה לך לפעול למען מינוייך ו/או מינוי מישהו מבני המשפחה כאפוטרופוס.

      איחולי בריאות,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com