האם ניתן להגיש תביעת חוב ללא ייצוג עורך דין?

  • תביעת חוב בעקבות חדלות פרעון
    דלית | 08/11/2020 00:02

    ערב טוב אני אמורה להגיש תביעת חוב כנגד הלוואה שנתתי לחברה אני רוצה להגיש רוצה בעצמי ואחד העו״ד שהתייעצתי אמר לי שחשוב שעו״ד יגיש לי אותה משום שיש חשיבות להצבעת חוב רציתי לשאול האם זה נכון או שאני יכולה להגיש זאת תודה רבה

    • האם ניתן להגיש תביעת חוב ללא ייצוג עורך דין?
      עו"ד נילי רובינוב | 09/11/2020 18:53

      שלום וברכה,

      ככלל אין מניעה כי תגישי את תביעת החוב בעצמך (כמו שניתן להגיש תביעה בבית משפט ללא ייצוג משפטי) אולם חשוב לקחת בחשבון שיש חשיבות למה שתרשמי ולמסמכים שתגישי בתביעת החוב.

      ככל ותביעת החוב תוגש בצורה לקויה ו/או הנאמן(המנהל המיוחד) יסבור שאין ממש בתביעת החוב את חשופה לכך שתביעת החוב תדחה ולא תקבלי את הכסף שמגיע לך או חלק ממנו.

      בנוסף, יש לקחת בחשבון שייתכן ותזומני לחקירה אצל המנהל המיוחד ו/או תרצי לעקוב אחר ההליך ולקחת חלק יזום בדיונים והעדר ייצוג משפטי יקשה עליך לבצע זאת.

      אני אישית לא ממליצה לבצע כל הליך משפטי ללא ייצוג כמו שלא מבצעים פעולות רפואיות ללא התייעצות ברופא, אך זו דעתי האישית בלבד.

      בהצלחה בכל דרך שתבחרי...

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com