האם בעלי יכול לעשות לי העברה בנקאית?

  • האם בעלי יכול לעשות לי העברה בנקאית?
    אוסנת | 06/11/2020 16:15

    אני ובעלי נשואים 35 שנה
    לי יש חשבון פרטי משלי ולבעלי יש חשבון פרטי משלו, שנינו נמצאים בבנקים שונים
    זה כך עוד מיום נישואינו, החלטנו להשאיר חשבונות נפרדים.

    אני לא עובדת, אבל בעלי עובד, והוא עוסק מורשה עצמאי, כאשר כל הרווחים של העסק העצמאי שלו
    מופקדים לחשבון הבנק הפרטי שלו. הכל תקין, עוסק מורשה לא צריך חשבון נפרד הבנתי.

    בסוף כל חודש, בעלי מעביר לי בערך 7000 שקל מהחשבון הפרטי שלו אל החשבון שלי
    כי המשכנתא ושאר החשבונות יורדים מהחשבון שלי.

    האם יש כאן בעיה חוקית כלשהי? וכאמור, הכסף שהוא מרוויח הוא מוצהר ותקין, והוא משלם עליו את כל המיסים כחוק.
    אני שואלת כי קראתי כאן שכתבת שאי אפשר להפקיד כספים של אדם אחר בחשבון של מישהו אחר.
    אבל במקרה שלנו בגלל שאנו בעל ואישה, זה בסדר?

    • האם בעלי יכול לעשות לי העברה בנקאית?
      עו"ד אבי זילברפלד | 07/11/2020 18:19

      שלום רב,

      התשובה אתוה עניתי בעבר, ואליה התייחסת, נגעה לשאלה בה הופקדה משכורת בחשבון של הזולת.

      זה לא המצב אצלכם.

      אבהיר כי מותר להעביר כסף לכל אדם אחר כל עוד יש סיבה חוקית לכך, ועדיין זכות הבנק לשאול אודות העברת הכספים. אם הבנק ישאל - יש להבהיר האמת הפשוטה: העברת כספים לצרכי הוצאת המשפחה. אני לא צופה בעיה.

      בבריאות ובהצלחה - הלאה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il