חוב למרכז לגביית קנסות

  • חוסר תיאום בין גופים
    חנן | 06/11/2020 12:13

    המקרה:
    הגעתי לבדיקת רופא א.א.ג עם טופס 17 ועקב טעות שלהם שיבצו אותי לטיפול במיון, פתחו תיק מיון והוציאו גבייה על מיון.
    .
    לאחר שהוצאתי מכתב התרעה למוסד הרפואי:
    1. בסוף יוני רשות האכיפה הוציאה מכתב התרעה.
    2. בסוף יולי נאמר לי ע"י מחלקת הגבייה של הגוף- הפקידה ואח"כ העו"ד שלהם כי לא קיים חוב.
    "החוב הוכרז כאבוד וכי בגלל הסגר הרשות עבדה על רשומות ישנות ולא עודכנו בשינויים."
    3. שבוע לאחר מכן עקב פניית צור קשר קודמת לתשובה הנ"ל, חזרו אליי שנית ואמרו לי כי לא קיים חוב וכי עודכנתי כבר לגבי זה.
    4. בסוף אוגוסט הרשות הוציאו שוב מכתב (התרעה שנייה) שהונח בסוף אוקטובר.
    5. ברשות האכיפה לא עונים בטלפונים שלחתי להם שאלה במייל: מה הסטטוס של המקרה היום אצלכם?
    אמרו שהם לא מטפלים בזה ולפנות חזרה לאותו גוף.
    .
    שאלה:
    האם יכול להיות מקרה שהם פותחים בהליכי הוצל"פ בלי לבדוק סטטוס עדכני מול הגוף?
    איך אני יכול לדעת (בוודאות) שאני לא נופל בין הכיסאות ומוציאים הוצל"פ לבית?

    תודה רבה
    חנן

    • חוב למרכז לגביית קנסות
      עו"ד אריאל שוורץ | 10/11/2020 10:46

      חנן שלום,

      החוב המדובר הינו חוב למרכז לגביית קנסות (כלומר, חוב לטובת המדינה) ויש לברר זאת מולם ולא מול רשות האכיפה והגבייה. על ההתראה אמור להופיע מספר דו"ח/קנס/תיק ויש למסור אותו למוקדנית על מנת שהיא תוכל לבדוק זאת במערכת הממוחשבת ולעדכן אותך בנוגע למצב התיק. אפשרות אחרת הינה לפנות ישירות לגוף הרפואי בו קיבלת טיפול ולנסות לברר מולם האם ישנו חוב פעיל על שמך.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      דרך אבא הלל סילבר 12 (בית ששון חוגי), רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com