הימורים בנושא של מסחר במניות

  • תחרות מסחר במניות
    V | 05/11/2020 21:24

    היי,

    האם תחרות של מסחר במניות/שוק ההון נחשבת כמשחק אסור? על פניו זה לא משהו שכרוך במזל...

    תודה

    • הימורים בנושא של מסחר במניות
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/11/2020 11:48

      פונה יקר, השאלה שלך מצריכה התעמקות וחווד דעת מקצועית לאחר קבלת הרבה מאוד נתונים ואף ייתכן חוות דעת מקצועית בנושא. לכן אוכל רק להביא לך את הוראות החוק הרלוונטיות ומקווה שתוכל ליישם אותם על המקרה והנסיבות הרלוונטים עבורך: "224. בסימן זה –
                "משחק אסור" - משחק שבו עשוי אדם לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה לפי תוצאות המשחק, והתוצאות תלויות בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת;
                  "מקום משחקים אסורים" - חצרים שרגילים לערוך בהם משחקים אסורים, בין שהם פתוחים לציבור ובין שהם פתוחים לבני אדם מסויימים בלבד, ואין נפקא מינה אם הם מוחזקים גם למטרה אחרת;
                "הגרלה" - כל הסדר שלפיו ניתן, בהעלאת גורלות או באמצעי אחר, לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה, והזכיה תלויה בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת;
      [תשכ"ז]
                "הימור" - כל הסדר שלפיו ניתן לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה, והזכיה תלויה בניחושו של דבר, לרבות הגרלה הקשורה בתוצאות משחקים ותחרויות בספורט.
      איסור הגרלות והימורים [ט/2] [תשל"ה] (תיקון מס' 72) תשס"ג-2002
      225. המארגן או עורך משחק אסור, הגרלה או הימור, דינו - מאסר שלוש שנים או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(4).
      איסור משחקים [ט/3] [תשל"ה] (תיקון מס' 72) תשס"ג-2002
      226. המשחק משחק אסור, דינו - מאסר שנה אחת או הקנס האמור בסעיף 61(א)(2).

      השתתפות בעריכת הגרלות והימורים [ט/4] (תיקון מס' 72) תשס"ג-2002
      227. המציע, מוכר או מפיץ כרטיסים, או כל דבר אחר, הבאים להעיד על זכות להשתתף בהגרלה או בהימור, וכן המדפיס או המפרסם הודעה על הגרלה או על הימור, דינו - מאסר שנה אחת או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(3).
      איסור החזקה או הנהלה [ט/5] [תשל"ה] (תיקון מס' 72) תשס"ג-2002 (תיקון מס' 124) תשע"ו-2016
      228. המחזיק או מנהל מקום משחקים אסורים, או מקום לעריכת הגרלות או הימורים, דינו – מאסר שלוש שנים או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(4); המשכיר חצרים או מרשה את השימוש בהם בידיעה שישמשו מקום למשחקים אסורים או לעריכת הגרלות או הימורים, דינו – מאסר ששה חדשים או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(3).
      נסיבות מיוחדות [ט/6]
      230. הוראות סעיפים 225 עד 228 לא יחולו על משחק, הגרלה או הימור שנתמלאו בהם שלוש אלה:
      (1) עריכתם מכוונת לחוג אנשים מסויים;
      (2) אינם חורגים מגדר שעשוע או בידור;
      (3) אינם נערכים במקום משחקים אסורים או במקום לעריכת הגרלות או הימורים."

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי