האם קיים דבר כזה 'הסכם יחסים פתוחים' בין בני זוג?

  • עריכת הסכם ליחסים פתוחים
    אלכס | 04/11/2020 18:09

    אני ואשתי רוצים לפתוח את היחסים שלנו ומעוניינים לחתום על הסכם שאם הדבר יוביל לגירושין לא תהיה טענה של אף צד שרצון להתגרש נובע עקב בגידה.

    האם ניתן לחתום על הסכם מסוג זה?

    • האם קיים דבר כזה 'הסכם יחסים פתוחים' בין בני זוג?
      עו"ד רוית טוב-לי | 09/11/2020 10:33

      אלכס שלום,

      מבחינה זוגית, ולא משפטית, כדאי לחשוב טוב על הצעד הזה. אני יודעת שזה לא מה ששאלת, אבל לצערי "זכיתי" לראות זוגות רבים שהניסיון הזה להציל ולרענן את הנישואין, דווקא הוביל לכיליונם. תחשבו טוב.

      מבחינה משפטית, ניתן לנסח הסכם כזה, אבל צריך לעשות כן בזהירות ורגישות.

      לכל מילה יש חשיבות, מפני ש"בגידה" של האישה, ככלל, בעייתית מאוד מבחינה הלכתית, עד כדי כך שאישה נשואה שקיימה יחסים עם גבר שאינו בעלה, אסורה על בעלה מבחינת ההלכה, ומחויבת בגירושין.

      לכן, אם תחליטו על עריכת הסכם שכזה, אני ממליצה שתפנו לעו"ד רגיש ומנוסה, שידע להוביל אתכם לשביל מבטחים. עדיף שלא יהיה הסכם בכלל, מאשר שיהיה הסכם גרוע.

      אגב, אולי זה עדיף: ממילא בגידה אינה משפיעה, ככלל, על חלוקת רכוש או על משמורת / מזונות (אלא רק על זכאות לכתובה / מזונות אישה).

      עו"ד טוב ידע להנחות אתכם.

      בהצלחה ובברכת שלום בית וסיפוק,

      רוית

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il