האם ניתן להעביר דירה במתנה פטורה בין אחים ?

  • העברת דירה במתנה
    רפאל | 03/11/2020 21:15

    שלום,
    ליוסי דירת מגורים עם משכנתא. יוסי מעוניין להעביר את הדירה לאחיו הקטן איציק תחת עסקת 'העברה ללא תמורה'.
    יוסי מעוניין להמשיך ולשלם אתה המשכנתא כסדרה.
    במידה ויוסי ירצה לקנות דירה אחרת, האם יצטרך לשלם מס רכישה בגין דירה שנייה או בגין דירה יחידה?

    לעזרתכם אודה.

    • האם ניתן להעביר דירה במתנה פטורה בין אחים ?
      יוסי קורן, עו"ד ו- רו"ח | 04/11/2020 18:57

      רפאל שלום,
      לאחר הרפורמה במיסוי מקרקעין אח יכול להעביר "זכות במקרקעין" ללא תמורה,
      רק אם מדובר בנכס שהגיע אליו מההורים - בירושה או במתנה.
      אם זה אכן המקרה, והוא מעביר הדירה במתנה (ללא מיגבלות על אחיו) ונותר ללא דירה,
      בבואו לרכוש דרה יראו בה כ"דירה יחידה".

      בברכה,

      יוסי קורן, עו"ד ורו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      כינור 14, ראש העין
      נייד: 054-3134250; מייל: yossi.koren.adv.cpa@gmail.com רפאל שלום,