בניית חדר על גג משותף

  • בניה על הגג וזכויות בניה
    שולמית | 02/11/2020 16:39

    שלום רב

    אני דייתר במבנה של 2 קומות  4 דירות. יש כניסה אחת וחדר מדרגות. סביב המבנה יש חצר שהיא רכוש משותף.

    השכנה מעלי רוצה להוריד את הגג שלה ולבנות מחדש על הגג החדש חדר בגג עם מרפסת גדולה ומדרגות שעולות מהבית שלה אל הגג.

    שני הדיריים האחרים מסכימים לשכנה שמעלי ולכן יש לה הסכמה של 75%.

    אני לא מעוניינת שהשכנה תבנה על הגג.

    במידה והיא תקבל היתר בניה לבניה על הגג מטעם העירייה למרות התנגדותי - האם אוכל לעשות משהו בנדון? האם הגג הוא לא רכוש משותף ובניה על הגג שתשרת רק את אותה שכנה היא השתלטות ושימוש לא סביר ברכוש משותף?? האם אני זכאית לקבל ממנה פיצוי או דמי שימוש על שימוש חורג ברכוש משותף?

    אם אני בדירת קרקע גם רוצה לבנות על הגג - האם יתירו לי?

    • בניית חדר על גג משותף
      עו"ד ציפי מרגלית | 25/11/2020 18:13

      שולמית שלום,

      ראשית, מתנצלת על האחור בתשובה.

      הגג מהווה רכוש משותף וכך גם זכויות הבניה מכוחן מתוכנן להבנות החדר על הגג. במידה ויש הסכמה של 75% הועדה המקומית תתן את ההיתר.

      במידה ויינתן היתר את יכולה לתבוע את התמורה עבור חלקך בזכויות הבניה. לדירת קרקע לא יינתן לבנות חדר על הגג, שכן בכל התכניות שמכוחן נבנה החדר נקבע כי הכניסה אליו תהיה רק מהדירה שבקומה העליונה.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il