קבלה לא תקנית

  • קבלה לא תקנית
    יהושע & תת | 02/11/2020 15:05

    שלום .

    הגשנו תביעה נגד יבואן של אופניים חשמליים.

    כתב התביעה בדרישה להחזר כספי על תשלום שדרוגים שלא בוצעו בפועל.

    המשווק/יבואן הכין חשבונית מס ללא הפרטים של השדרוגים כדי להתחמק מתביעה.

    הצלחנו לשחזר את האתר של המשווק שנמחק יום לפני הדיון כדי שהתובע לא יוכל להציג את המחיר שמופיע באתר כראיה למחיר המקורי ביחס למחיר שמופיע בחשבונית. (זיוף ראיות)

    המחיר באתר 5000 שח והמחיר בחשבונית 6500 שח.

    האם המשווק חייב דין וחשבון לרשויות המס רישום פרטים מדויקים של המחיר המקורי ופרטים של התוספות?

    האם השופט שראה את החשבונית חייב לדווח על המשווק שמנפיק חשבוניות לא תקניות?

    האם השופט חייב לדווח לרשויות לאחר ששמע את המשווק מספר בזמן הדיון שהוא יבואן ומשווק של מוצרים ללא תקן? (מבריח)

    • קבלה לא תקנית
      עו"ד משה (מוש) גבע | 10/11/2020 19:01

      קבלה צריכה לכלול את כל הפירוט של הטובין המסופקים.

      שופט שנחשף לעבירות שאינן קשורות לתיק בו הוא יושב, יכול לדווח הלאה. הדבר נתון להנחיות פנימיות של מנהל בתי המשפט ולשיקול דעתו.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il