חובה לעטות מסיכה גם במצבים בריאותיים היוצרים קושי

  • אני לא יכול לעטות מסכה כיוון שאין לי אויר לנשום וא
    עופר | 29/10/2020 16:52

    אני לא יכול לעטות מסיכה ,כיוון שאין לי אויר לנשום ואני מרגיש תחושת מחנק,ומצד שני פקחים רוצים לתת לי דוח,איך אני פותר את הבעיה,אני רוצה לשמור חוק וללכת עם המסיכה, אבל מצד שני אין לי אויר ואני יכול להחניק.

    • חובה לעטות מסיכה גם במצבים בריאותיים היוצרים קושי
      עו"ד מיכל סטרוגו | 03/11/2020 16:52

      עופר שלום,

      למרות ששאלתך אינה מתאימה לפורום, אתייחס בכל זאת לשאלתך ואענה בקצרה.

      מיותר לציין כי  אנו במדינת חוק וכי את החוק יש לכבד.

      מעבר לכך, כידוע הסיבה בגינה  אנו וכמעט כל אזרחי העולם מחויבים לעטות מסיכה, נובעת מהצורך לשמירה על בריאותינו ובריאות הסובבים אותנו על מנת למנוע את התפשטות המגיפה. וירוס הקורונה אינו נותן פטור גם לאנשים אשר אינם מסוגלים לשים מסיכה, כל אחד וסיבותיו.

      על מנת למצוא פתרון לבעייתך, אני מציעה לך לפנות לרופא על מנת שיבדוק מה הסיבה האמיתית לתחושת החנק, ייתכן וקיימת בעיה בריאותית אשר יש לטפל בה.

      יש בשוק מגוון רב של מסיכות בכל הגדלים, הסוגים והצבעים. אני בטוחה שאם תחפש היטב, תמצא מסיכה שתהיה נוחה לך.

      מאחלת לך בהצלחה וכן בריאות שלמה,

      בברכה, מיכל סטרוגו, עו"

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"

      ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com

      • החרגת אנשים עם מוגבלויות מחבישת מסיכות.
        עו"ד מיכל סטרוגו | 03/11/2020 17:15

        עופר שלום,

        אוסיף על הדברים שכתבתי, כי במצבים בריאותיים מסויימים ניתן לקבל פטור מלבישת מסיכה. ממליצה לך לפנות לרופא ולברר אם בעייתך הרפואית מעניקה לך פטור, בכפוף לתנאים המפורטים בצו בריאות העם (נגיף קורונה החדש) בידוד בית והוראות שונות - 2020.

        ניתן גם לבדוק פרטים באתר משרד הבריאות.

        בהצלחה

        בברכה,

        מיכל סטרוגו, עו"ד
        מנהלת פורום רשלנות רפואית

        רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
        טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com