"אני רוצה להתגרש ולהשאיר את הילדה למשמורת מלאה אצל האב!"

  • גירושין
    מאיה | 04/10/2020 02:22

    שלום,
    הנני בת 32 מהדרום נשואה +1
    הילדה בת 3.5
    אני מרגישה שאני רוצה לסיים את הנישואין ולחזור לבית של אימא שלי
    לצערי מצבי הכלכלי לא מאפשר לגדל את הילדה
    ומלכתחילה נאלצתי להתחתן מאחר וכשגיליתי שאני בהריון היה מאוחר להפלה ולבד הייתי מוצאת את עצמי ברחוב (אם הייתי נאלצת לגדל את הילדה לבד) אני לא מוכנה יותר לסבול את האבא של הילדה ובטח לא להיות נשואה לו
    השאלה שלי היא האם ניתן לזרז את התהליך ?ושהמשמורת המלאה על הילדה תהיה שלו
    וגם שלא ידרוש ממני מזונות
    אודה לתשובתכן

    • "אני רוצה להתגרש ולהשאיר את הילדה למשמורת מלאה אצל האב!"
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/10/2020 15:13

      מאיה שלום,

      צר לי לשמוע שהגעת למצב כה קשה, עד כי את מוכנה להשאיר את בתך במשמורתו של האב.

      כיוון שמאוד חשוב לברר הכל לפני שאת עושה צעד משפטי כלשהו ולאור מצבך הכלכלי, רצוי שתפני קודם לסיוע המשפטי של משרד המשפטים, כדי לברר איתם האם את זכאית לייצוג של עו"ד על חשבון המדינה.

      בייעוץ אצל עורך הדין אליו תפני, בררי מהן זכויותיך בנוגע לבתך וזכויותיך לסיוע מהמדינה כאם חד הורית.

      יתכן שיסתבר לך שהסכומים שתקבלי מהאב וכתמיכה מהמדינה, יאפשרו לך להתגרש ולמרות זאת להשאיר את הילדה במשמורתך או במשמורת משותפת עם האב.

      אני ממליצה שתבררי גם זכאות לטיפול רגשי (מטעם קופ"ח או הרווחה או כל גורם אחר), אשר יסייע לך להתמודד עם המצב הלא פשוט אליו נקלעת.

      מאחלת לך שתוכלי לקבל את ההחלטה הנכונה, עבור בתך ועבור עצמך.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il