תשלום פסק דין ללא קשר לערעור שהוגש

  • קשר בין הוצל"פ ובית המשפט העליון
    אלי | 28/10/2020 23:12

    שלום רב, מתן פס"ד, פגיעת גוף, ת"ע, בית המשפט המחוזי. הנתבע, המעביד, סירב לשלם את פיצוי, ממתין כנראה לחקירת יכולת או לפשיטת רגל. התובע מתכוון להגיש ערעור בבית המשפט העליון.

    האם התובע יכול לפתוח תיק בהוצל"פ, ע"פ פס"ד בית המשפט המחוזי, ובו זמנית להגיש ערעור בבית המשפט העליון? תודה

    • תשלום פסק דין ללא קשר לערעור שהוגש
      עו"ד טליה שנברגר | 30/10/2020 08:53

      אלי שלום רב,

      אין קשר בין הליך הגביה של פסק הדין לבין ערעור עליו. אם בית המשפט שנתן את פסק הדין לא הורה על עיכוב ביצועו, על הצד השני לשלם את סכומו בתוך 30 ימים ממועד שפסק הדין הומצא לו או במועד אחר אם קבע זאת בית המשפט. ערעור הוא הליך נפרד שאינו מעכב את תשלום פסק הדין שניתן.

      בהצלחה

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talyashenberger@gmail.com