אני מתביישת: "האם ניתן לדרוש מרופא להסיר אבחנת התקרחות מהתיק הרפואי שלי?"

  • דלול שיער
    אור | 25/10/2020 09:42

    שלום , אולי תוכלו לייעץ לילא ניראה לי התנהלות רופא המשפחה שלי.

    עברתי רופא משפחה עקב מעבר דירה ונתקלתי בתופעה שלא מוכרת לי. (אציין שבתחומי אני מזכירה רפואית ולא נתקלתי בדוגמאות כאלו)

    1. כאשר מודפס לדוגמא הפניה או כל תעוד אחר יש את הסעיף הקבוע של אבחנות רפואיות. פרט לתיאור האבחה הרפואית ממנה אני סובלת , הרופא מוסיף בשורות נוספות את שמות הרופאים אצלם אני מטופלת. הסברתי שכמובן אני מסכימה ומקובל ששמות הרופאים יהיו כתובים בתיק, מידע פנימי אבל אני לא סכימה עם זה שיהיה כתוב שמות הרופאים כמוצג בכל טופס מודפס. האם מותר לי לסרב לכך, האם דעתי מוצדקת? (כשאמרתי זאת לרופא הוא ציין שהוא יסודי ושמות הרופאים מסמלים את תחום הבעיות מהם אני סובלת. מועלם לא נתקלתי בתופעה כזו) הרי לפעמים רופא הוא לא קבוע ומתייעצים עם נוספים ורופאים מתחלפים. האבחנה היא לרוב קבועה לא הרופא. הרופא לא הסכים עם דעתי לטענתו הוא עושה סדר בתיק...

    2. בנפרד לשאלה הראשונה. אני סובלת מדלילות בשיער, התקרחות נשית. פרט למידע פנימי שכתוב בתיק רופא המשפחה הקודם לא כתב לי באבחנות התקרחות. עכשיו הרופא החדש החליט להוסיף לאבחנות "התקרחות". ותמיד זה יוצג ויודפס בכל מסמך רפואי.

    האם זכותי לבקש ממנו שיסיר את ההתקרחות מאבחנות ? (אין לי בעיה שמחייב להיות כתוב בתיק, מידע פנימי).לגברים לא כותבים אבחנה רפואית התקרחות. מספיק שזו פגיעה כי אני אישה וההשלכות שונות. האם זכותי ואני צודקת? אין לי עם מי להתייעץ בנושא.

    אשמח לדעתך בשאלותי האם דעתי מוצדקת ומקובלת והמלצתך.
    תודה רבה

    • אני מתביישת: "האם ניתן לדרוש מרופא להסיר אבחנת התקרחות מהתיק הרפואי שלי?"
      עו"ד מיכל סטרוגו | 27/10/2020 11:42

      אור שלום,

      המידע הרפואי בתיקך הרפואי בקופת חולים, אמור ונועד לשקף את מצבך הבריאותי באופן מפורט ככל שניתן, בזמנים שונים, כפי שבא לידי ביטוי בממצאי בדיקות שבוצעו, אבחנות, התייעצויות, הוראות טיפוליות, את פרטי הטיפולים שניתנו לך וכן כל מידע רפואי רלבנטי וחשוב שנמסר על ידך לצורך טיפול ו/או ביצוע אבחנה.

      זאת על מנת לאפשר לכל הרופאים האחרים המטפלים בך קבלת כל מידע רפואי אודותייך, הנדרש ולעיתים חיוני ביותר למתן טיפול גם בתחומים אחרים ולאפשר לטפל בך כהלכה ובצורה מקצועית ומיטבית, במיוחד במצב הנפוץ בקופות חולים, כאשר יש חלופה גבוהה של רופאים וחשוב שלצורך טיפול מיטבי ומקצועי, יהיה בידיהם את כל המידע הרפואי הנדרש.

      הדרישה לניהול רשומה רפואית מפורטת, הינה דרישה חוקית המחייבת כל רופא באשר הוא ואינה נועדה לצרכיו האישיים של הרופא ואינה נתונה לשיקול דעתו. כמובן שלכל רופא יש את הסגנון שלו, יש רופאים המקפידים יותר ויש כאלה שפחות, אך לאור הדרישה החוקית הברורה לביצוע רישום מפורט ומדוייק,ברורה גישתו הקפדנית של הרופא החדש.

      חשוב להדגיש כי כל המידע הרפואי נתון לחיסיון רפואי ורק רופאי הקופה רשאים לעיין במידע זה וחובה עליהם לשמור על חיסיון כל מידע אודותייך ו/או כל מטופל המגיע לידיהם, למעט במקרים יוצאי דופן.

      אציין כי גם אם הרופא המטפל בך אינו מדפיס שמות של רופאים אחרים וכיוב', המידע חייב להופיע בכל מקרה בתיקך הרפואי בקופת חולים כחלק מהמידע הרפואי אודותייך כפי שפורט לעיל.

      אני מבינה את חוסר הנוחות שאת חשה, אך חשוב להבין, כי הדרישה לניהול מדוייק ומפורט, הוא אך ורק לטובת החולה, על מנת שיוכל לקבל טיפול רפואי הכי מקצועי והכי טוב שניתן ועל מנת שחלילה לא יפספסו הרופאים אבחנה חשובה, לאור היעדר מידע חשוב.

      מאחלת לך בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com

      • שמות הרופאיפ על טופס מודפס.
        בן | 01/12/2020 15:28

        לשאלתך בס.1:
        ”הסברתי שכמובן אני מסכימה ומקובל ששמות הרופאים יהיו כתובים בתיק, מידע פנימי אבל אני לא סכימה עם זה שיהיה כתוב שמות הרופאים כמוצג בכל טופס מודפס.”
        1. הייתי בודק ב”חוק כבוד הטדם וחרותו". בעיקר בהתבסס על כך,שהטופס לא מבקש שמות רופאים.
        2.תשומת ליבך לעובדה שעו.ד מיכל, בתשובתה חומקץ מלענות לסוגייה זו !