אפשרות לקבל קצבה בכסף

  • סיעוד.
    שואלים | 27/10/2020 08:39

    שלום
    קשיש הזכאי לגמלת סיעוד אבל לא משתמש בשירות
    האם זכאי לבקש את הגמלה בכסף מה בדיוק החוק לגבי זה? אם הוא מבקש את הגמלה בכסף מה הוא צריך לעשות כדי לבקש זאת מביטוח לאומי? והאם הכסף משמש אותו אך ורק כדי למצוא מטפל פרטי?
    תודה

    • אפשרות לקבל קצבה בכסף
      אורנה | 27/10/2020 11:15

      שלום לך,

      ניתן לפעול על פי ההנחיות בקישור המצורף:

      https://www.btl.gov.il/benefits/Long_Term_Care/Pages/money.aspx

      בברכה.

      • שואלים
        הסבר. | 28/10/2020 05:37

        שלום
        לא כל כך הבנתי בקישור מה זה אומר אולי תוכלו להסביר לי
        האם קצבה בכסף אפשרי שהסיעודי מבקש והאם זה רק למטרת טיפול?
        והאם הקצבה בסכף היא נקבעת לפי שעות מצב בריאותו עד גובה 1408 שח?
        תודה

        • אפשרות לקבל קצבה בכסף - סיעוד
          אורנה | 28/10/2020 13:31

          שוב שלום לך,

          יש מספר משתנים. תלוי ברמת הניקוד אותם יקבלו.

          החל ב-1.11.2018 מקבלי קצבת סיעוד יכולים לקבל חלק מהקצבה,

          או את כולה בכסף במקום שירותי הסיעוד.

          סכום הקצבה ואפשרויות הבחירה משתנה בהתאם לרמת הקצבה שלך."

          אפשר לבחור בגמלה בכסף כולה, על פי המידע שהבאתי בקישור במענה קודם.

          בברכה.

          • קצבת סיעוד.
            שואלת | 01/11/2020 09:28

            שלום
            שאלה נוספת אחרונה אם בוחרים קצבה כספית סיעוד האם המטרה בכסף להעסיק מטפל פרטי? או שהכסף גם מיועד לקשיש לשימושו האישי אם במידה כבר מטפלים בו בני משפחה המתגוררים עמו?
            תודב