לימודי משפטים והתמחות מרחוק

  • יומנו של סטודנט שנה ב'
    שוקי | 09/10/2020 04:28

    בחרתי ללכת ללמוד משפטים אחרי הרבה שנים בהייטק בתור מהנדס בכיר. אוכל לומר שהשיקול בהחלט לא ממניע כלכלי.

    עד כה אני מרוצה מהבחירה ונהנה ללמוד את התחום, אם כי יש לי הרבה בעיות ושאלות שלצערי לא מקבלות מענה במוסד בו אני לומד.

    1. הבעיה הראשונה שלי היא אורך התואר. ראשית אציין שהממוצע שלי מצטיין ובין המובילים בכיתה, אך אני נמנע מלהגיע להרצאות ושיעורי וידאו. לא כי החומר לא מעניין אלא אופן ההגשה איטי ומתיש. לדעתי החומר מאד קל, בעיקר כי רובו מרתק, ועד כה לא נתקלתי בקורס שדרש יותר מ-2-4 ימי למידה דחוסים. לצערי, זה יוצר לי בעיות אל מול הסגל, שדורש ממני להראות נוכחות ואני גם נתפס כמזלזל בהם או בתואר. ניסיתי לפנות לחלק מהמרצים ולרמוז שאני רוצה חומר יותר מתקדם וביקשתי המלצות על ספרים או מקורות אך קיבלתי בעיקר כתף קרה. איך אוכל למצוא ספרות מקצועית שתוכל לקדם אותי כשאין לי מיקוד או הכוונה? איפה ניתן ללמוד על מסלולים שונים בקריירה של עורכי דין? איפה עורכי דין מדברים, מתייעצים, משתפים? יש לנו גוגל?

    2.  טרום התמחות - אני מת להתחיל לעבוד כבר, אך היות ואני רק בשנה ב' לא בטוח אם אפשרי למצוא עבודה. כבר התקבלתי לקליניקה ומצפה לה בכיליון עיניים! רוצה להבין מה בדיוק תפקיד הטרום מתמחה במשרד ובמה הוא שונה ממתמחה רגיל? האם ניתן להיות טרום מתמחה מרחוק?

    3. האם יש כנסים של עורכי דין שגם פתוחים לסטודנטים?

    תודה

    • לימודי משפטים והתמחות מרחוק

      בס"ד

      שלום

      לגבי שאלה 3 - איני יודע

      לגבי קצב ההתקדמות שלך וכן רמת הלימודים, תלוי מאוד במוסד האקדמאי בו אתה לומד. יש מוסדות שהדרישות שם הרבה יותר גבוהות וכן רמת הקושי בהתאם. לצורך העניין אוניברסיטה תהיה שונה ממכללה בהיבטים אלו.

      לגבי למידה מרחוק, כרגע כל המשק כולל הסטודנטים ואולי בעיקר, לומדים מרחוק, לדבר יש יתרונות וחסרונות ועדיין לדעתי אין תחליף ללמידה פרונטלית. כרגע זה המצב והוא אינו בשליטה שלנו.

      שמעתי על מספר מתמחים שעבודים מהבית. כל משרד וההנחיות שלו. זה אפשרי בהחלט.

      לעניות דעתי אין הבדל משמעותי בין מתמחה לטרום מתמחה למעט הזמן שנספר למתמחה לצורך השלמת התמחותו. בנוסף, ברגע שהתחלת לעבוד כטרום מתמחה ואתה מציג יכולות גבוהות, כישורים ומוצא חן בעיני הדרג הבכיר, תוכל לעשות כמעט הכל במשרד למעט חתימות וייצוג בפועל. בעיקר תלוי בך.

      לגבי לימוד עצמי שלך והתקדמות בחומר, בחר תחום שמעניין אותך ותתחיל לחקור אותו, קריאת פסקי דין עדכניים, הלכות, ספרים וכד', יש בדרך כלל גישה מהמוסד הלימודי בו אתה לומד לכל האתרים הרלבנטיים.

      בהצלחה רבה

      בברכה,

      רותם שכטר, עו"ד

      בוסל 11, כפר סבא
      טלפון: 054-5298233 ; מייל: Rotem.schachter@gmail.com