מינוי נציגות ובחירת עורך דין מטעם הדיירים בפרויקט

  • שכר טרחה עו"ד
    נטע | 26/10/2020 16:56

    אנו 20דיירים המעוניניים לבצע תמ"א 38. האם מספיק עורך דין שיעבוד אל מול הקבלן? או שכול דייר צריך לשכור את שירותיו של עורך דין? וכמו כן מי משלם לאותו עורך דין, האם הקבלן או הדייר?

    • מינוי נציגות ובחירת עורך דין מטעם הדיירים בפרויקט
      עו"ד אריה בדנר | 27/10/2020 16:26

      נטע שלום,

      משאלתך לא ניתן ללמוד באיזה שלב של ההתארגנות / של הפרויקט הנכם מצויים.

      כך או כך, דרך המלך בפרויקטים של התחדשות עירונית הינה, בשלב הראשון, בחירת נציגות על ידי הדיירים, אשר תתקשר בשם הדיירים ובעבורם עם עורך דין שייצג את כל הדיירים בפרויקט, כאשר כמקובל בפרויקטים של התחדשות עירונית שכרו ישולם על ידי היזם והייזם יתחיב כלפי הדיירים לעשות כן.

      תשומת הלב, כי למרות שהשכר משולם על ידי היזם, בעבור הדיירים, ההתקשרות היא של הדיירים, באמצעות הנציגות, לבין עורך הדין, ויחסי עורך דין לקוח הינו בין עורך הדין והדיירים, ולא מול היזם.

      עורך דין זה ייצג את כל הדיירים בפרויקט. יחד עם זאת, אין מניעה שדייר כלשהו יתייעץ עם עורך דין אחר מטעמו, ששכרו ישולם על ידו, כאשר אין ולא יהיה בכך משום הוספת עורך דין דיירים נוסף שמייצג את הדיירים בפרויקט.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il