שאלה בנוגע לאילמות מילולית

  • אלימות מילולית מצד שליח מזון
    גבר | 25/10/2020 21:27

    שלום עו"ד

    לאחרונה קרה לי אירוע לא נעים.

    שליח מזון הביא לי אוכל ואמרתי לו שאינני רוצה לקבל את האוכל.הסברתי לו שרציתי לבטל את ההזמנה דרך המסעדה (אך לא הצלחתי להשיג את המסעדה טלפונית מסיבה טכנית) השליח התעצבן אליי ואמר לי בטלפון (שהה מחוץ לבניין) מילים חריפות ציטוט:"הלוואי תמות".האמת לא ניראה לי שהוא באמת התכוון לכך.כמובן התלוננתי במסעדה וקיבלתי התנצלות כלקוח.

    שאלתי היא:האם אמירת מילים בסגנון שאמר לי נחשבת "לאלימות מילולית"?

    (בהנחה שמילים אלו נאמרו "מתוך כוונה" או "לא בכוונה")

    תודה על תשובתך

    • שאלה בנוגע לאילמות מילולית
      עו"ד אמיר מורשתי | 26/10/2020 08:27

      גבר יקר, המונח "אלימות מילולית" אינו מונח המוגדר בחוק והוא מכסה קשת רחבה מאוד של מקרים, אשר חלקם מהווים עבירה פלילית- בראש ובראשונה, איומים- הנחשבים כאלימות מילולית. מקרה נוסף של אלימות מילולית המהווה עבירה פלילית היא העלבות המופנות לעובדי ציבור. מושג זה גם שכיח בנושא הערכת מסוכנות בתחום של אלימות במשפחה וכן לעיתים יראו בעלבונות המוטחים תדיר בבן הזוג כאלימות מילולית אשר יכולה לשמש בסיס להרחקה מכח החוק למניעת הטרדה מאיימת. המקרה שאתה מתאר, אינו מהווה עבירה פלילית על פי חוקי מדינת ישראל וצריך להישמר גם מפלליזציה של חיי היום יום ולא כל ביטוי סר טעם שמהווה פורקן לרגשות תסכול כפי המקרה שאתה מתאר עם השליח, מהווה עבירה פלילית- הדרך להתמודד עם אותו ביטוי הוא כפי שאתה התמודדת בדיווח לממונים על השליח. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי