טרקטור משא

  • הוצאת רישיון על טרקטור
    מאורי | 22/10/2020 10:02

    רציתי לשאול על כלים שמוגדרים ככלי שטח וברישיון כתוב משא אני בן 16 ואני רוצה להוציא רישיון לטרקטור בישביל לנסוע בכלי בכל מקום ולא רק בין מעבר בין שטח לשטח אלה על הכביש בחופשיות אז איזה רישיון אני צריך לעשות ואיזה כלי אני יכול לקנות כדי לנסוע בכביש ללא הגבלה מה השם של הסוג משא או או לא מה השם איך זה עובד?

    • טרקטור משא
      יעקבי | 24/10/2020 21:41

      שלום מאורי,

      כלי שטח כשמו כן הוא והנהיגה בתחום שטח עירוני או בכבישים בין עירוניים אסורה.

      טרקטור משא (מספר ירוק) בכלל זה אינו רשאי לנוע בתחום מיושב (למעט מושב או קיבוץ) אלא לשם חציית כביש ומהירותו מוגבלת ל-40 קמ"ש. כל חריגה ממהירות זו תיחשב כשינוי שנעשה ברכב ובוחן יוריד הרכב מהכביש והנהג יזכה לקנס כספי גדול.

      רישיון נהיגה דרגה 01 או B

      לעניין זה עיין בתקנות תעבורה 179 ו-188.