למי יש זכויות יוצרים בסיפור חיים?

  • זכויות יוצרים על ספר שמבוסס על סיפור אמיתי
    זכויות על סיפור חיים | 21/10/2020 20:24

    שלום,

    שמי מיה ואני מתכוונת להוציא לאור ספר ילדים המבוסס על סיפור ילדותו של ילד ניצול שואה. האדם שעליו מבוסס הספר נפטר לפני שנים, אבל פניתי למשפחתו והיא נתרמה לעניין בשמחה. המשפחה סיפקה לי חומרים כמו תמונות, שיחה וראיון עם אחותו וספר שכתב עבור נכדיו.

    במידה והספר אכן יפורסם, רציתי לדעת למי יהיו שייכות זכויות היוצרים שלו. הספר יכלול את סיפור חייו וחיי משפחתו וגם תמונות מזמן אמת ששייכות למשפחה. עם זאת- הרעיון לכתיבת הספר, התחקיר והכתיבה עצמה נעשו על -ידי.

    במידה והספר יעובד להצגה או סרט או יתורגם לשפות אחרות- מה יהיה עם זכויות היוצרים (בהנחה שיצא לאור ע"י הוצאת ספרים שלא קיבלה את הזכויות)? הכוונה לנושא מעורבות המשפחה.

    תודה רבה!

    • למי יש זכויות יוצרים בסיפור חיים?
      עו"ד גיא קדם | 28/10/2020 17:33

      שלום מיה,

      רעיון או עובדות אינם מוגנים בזכויות יוצרים. הביטוי שלהם מוגן. כלומר, מי שהעלה על הכתב את הרעיון או את העובדות במילותיו המקוריות, הוא בעל זכויות היוצרים.

      בברכה,

      גיא קדם, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
      טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com

      • בהמשך לתשובה הקודמת...
        עו"ד גיא קדם | 28/10/2020 17:34

        יש לשים לב שבמסגרת כתיבת הספר לא תפגעי בפרטיות של המנוח או משפחתו.

        בברכה,

        גיא קדם, עו"ד
        מנהל פורום זכויות יוצרים

        בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
        טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com

        • פגיעה בפרטיות
          מיה | 29/10/2020 15:56

          תודה על תשובתך.

          אם כך - מה יכול להיחשב כפגיעה בפרטיות?