שאלה בנוגע להונאה בכרטיס אשראי

  • שאלה קטנה
    שושו | 21/10/2020 19:00

    שאלה קטנה על מקרה מסויים
    יש ילד מעל 18 שניצל את תום ליבו של אבא שלו ועשה מספר הזמנות של פיצה במשך 3 חודשים הפרטים של האשראי היו אצל הילד והגיע לסכום כולל של 1550 שקל
    ברגע שהאבא שם לב הוא פנה לחברת אשראי וביטל את העסקה
    הבנק החזיר לו לאבא את הכסף על העסקה .
    החברה של הפיצות פנו אל האבא לגבי ביטול עסקה והוא אמר שאין לו שום קשר לזה.
    חברת הפיצות באים בטענות לילד אומרים לו שהוא חייב לשלם
    או שיגישו תלונה במשטרה
    ויפתח תיק פלילי
    מה ניתן לעשות בקשר לזה והאם חברת הפיצות יכולה באמת להגיש תלונה במשטרה ועל מה התלונה
    במידה ותוגש תלונה מה יכול לקרות לילד שהוא מעל גיל 18

    • שאלה בנוגע להונאה בכרטיס אשראי
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/10/2020 12:59

      שושו יקר, ראשית כדאי לדעת ש"ילד" מעל גיל 18 אינו נחשב כילד וככל ויוחלט להגיש כנגדו כתב אישום בגין המקרה, הרי הוא ישפט כבגיר בבית משפט רגיל בגין עבירות של הונאה בכרטיס אשראי, קבלת דבר במרמה וכו'. שנית, אני מבין שכנראה חברת האשראי החזירה לאביך הכסף אך לא שילמו לחברת הפיצות ומכאן שנגרם נזק ממוני לחברה ע"ס 1550 ש"ח ואני לא רואה שום סיבה מדוע לא תוכל חברת הפיצות להגיש תלונה במשטרה בגין כך. הצעתי לדאוג לשלם את הכסף שמגיע לחברת הפיצות . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי