שכר טרחת עו"ד מייצג/ת בפרויקט התחדשות עירונית

  • שכ"ט עו"ד דיירים
    אורית | 21/10/2020 18:14

    אנחנו  דיירים בבניין בו יש התאגדו תשל מספר דיירים לתמא 38 א   והתקשרות עם עו"ד שתייצג את הדיירים מול היזם. העו"ד שלחה יפוי כח לחתימת הדיירים בלילפרט את גובה שכ"ט  של משרדה . היא כתבה שהיזם ישלם את שכ"ט ולא פרטה מהו.  האם זה חוקי? האם זה  לא נוגד את כללי וועדת אתיקה של עורכי הדין  ובכל מקרה מתיישב עם האינטרסים של הדיירים ?

    • שכר טרחת עו"ד מייצג/ת בפרויקט התחדשות עירונית
      עו"ד יוחנן דוניץ | 22/10/2020 09:43

      אורית שלום רב,

      ראשית, הרשי לי לאחל לך ולשאר הדיירים הצלחה בדרככם להתחדשות ושדרוג נכסיכם.

      ולענייננו,

      שכר טרחתו של עורך/ת הדין המייצג/ת את הדיירים משולם כמעט בכל פרוייקט התחדשות עירונית על ידי היזם. נכון, עומד חשש כי הייצוג יעמוד בפני ניגוד עניינים (הנובע מכך ששכר המייצג/ת משולם על ידי היזם), אך לשם כך נציגות הדיירים צריכה לבחון היטב את מייצגיה. כפי שכל בעל/ת "משרת אמון" עומד/ת לפעמים בצמתים בעיתיים כך גם מייצג/ת בתיק ולכן חשוב לוודא כי מדובר באדם אשר הנכם מרגישים כי ניתן לסמוך עליו/ה.

      מעבר לכך, כללי האתיקה דורשים כי טובתו של הלקוח תעמוד תמיד בראש מעייניו/ה של המייצג/ת ובמידה ואינו/ה עומד/ת בתנאים אלו, יש לכם סעדים רבים כנגד המייצג/ת.

      אסכם כי מדובר במצב דברים שכיח בעולם ההתחדשות העירונית, אך שומה על נציגות הדיירים לוודא, לאורך כל ההליך, כי עורך/ת הדין מטעמכם מעמידה את האינטרס שלכם תמיד במקום הראשון. מעבר לכך, שומה עליכם לבקר את עבודת עורך/ת הדין במידה ואינה משביעה את רצונכם וכמובן לעמוד על כך שרק עורך/ת דין שאתם בחרתם באופן עצמאי על פי דרישותכם ולפי שיקול דעתכם הבלעדי הוא/היא זה/ו מי שייצג את הדיירים בפרויקט.

      מקווה שהצלחתי לעזור וסופ"ש נעים.

      בברכה,

      יוחנן דוניץ, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      התדהר 16, רעננה
      טלפון:09-7995599  ; מייל: Yohanan@ddlaw.net