שאלה בנוגע לדו"ח של פקח עירוני

  • חוק עזר עירוני דוח
    ת.צ | 21/10/2020 13:25

    שלום
    פקח שיטור עירוני נסע עם הניידת שלו בתוך פארק סגור על מדרכות בניגוד לחוק. הערתי לפקח ואמרתי לו שמחר אדווח עליו ועל מספר הניידת שלו.  לאחר מכן,הפקח קרא לי אליו, עיכב אותי מעל 20 דקות, ביקש תז ושאל שאלות רבות. כמובן שיום למחרת דיווחתי עליו לכל הגורמים בעיריה.  חודשיים לאחר מכן קיבלתי ממנו דוח בדואר בסך 730 כנקמה בגין סעיף בחוק עזר(שמירת הסדר והנקיון 1982):  לא יעשה אדם כל מעשה בגן, ברחוב, או במקום ציבורי או במקום שיש לציבור גישה אליו  שיש בו כדי לגרום סכנה, מפגע, הפרעה, אי נוחות, או נזק לכל אדם, או שיש בו כדי להפר את  הסדר ממקומות אלה.
    כמובן שביקשתי לבטל הדוח, לאחר הסירוב ביקשתי להישפט. וכמובן פניתי בתלונות לכל הגורמים בעיריה בגין הדוח הכוזב ומטעמים אישים ונקמה. בקרוב יש לי דיון בהליך חע"מ על הדוח ואני רוצה להתגונן. הפקח רשם בדוח שתיקתי עליו , קיללתי ואימתי והפרעתי לו בדוח. אלו הם דברי שקר. השאלות: . כמובן שאטען את טענות האמת אך זאת מילה שלי מול הפקח, אם בית המשפט יאמין לפקח, האם בכלל לאור התיאור השיקרי שלו(טען שקראתי לו טיפש, צעקתי ואיימתי שאתלונן בעיריה) מהווה עילה למתן הדוח שניתן לי וציינתי את הסעיף לעיל. האם מתן הדוח בכלל תקין? לאורך עיכוב של 20 דקות הוא בכלל לא ציין את המילה דוח והדוח נרשם לי כנראה רק אחרי שעזבתי המקום  האם אתה מציע לי לשכור עורך דין? האם אתה מטפל בנושא כגון זה? תודה מראש

    • שאלה בנוגע לדו"ח של פקח עירוני
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/10/2020 13:33

      פונה יקר, ראשית, ככל ותוכיח את המתואר בשאלתך הרי שברור שמתן הדו"ח אינו תקין וכי הפקח ניצל לרעה את סמכותו ולמעשה עבר עבירה פלילית בעצמו בהתאם לסעיף 280 לחוק העונשין :". עובד הציבור העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שלוש שנים:
      (1) תוך שימוש לרעה בסמכותו הוא עושה או מורה לעשות מעשה שרירותי הפוגע בזכותו של אחר;"
      לעניין שאלתך האם המעשים שהוא מתאר בדו"ח יכולים להוות עבירה בהתאם לנקבע בחוק העזר העירוני , הרי שאם קיללת, ירקת עליו ( רשמת בטעות שתיקתי עליו ואני מניח שכוונתך שרשם בדו"ח שירקתי עליו ) והפרעת לו בכתיבת הדו"ח בהחלט ייתכן לראות בכך עבירה על חוק העזר. לעניין השאלה האם אני מציע לשכור עו"ד לצורך ההליך המשפטי, תשובתי שאכן כן! ברור, שעורך הדין שתשכור יעלה לך הרבה יותר מהדו"ח אך אני מבין ממך כי מדובר בעניין עקרוני ויש מקום לחקירה נגדית רצינית של הפקח בהתאם לדיני הראיות וניסיון בחקירה נגדית של פקחים /שוטרים הוא חשוב מאוד כאן. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה, האם משרדך מטפל בנושא זה
        ת.צ | 22/10/2020 21:22

        תודה על המענה המהיר והבהיר.
        נרשם בדוח שצעקתי , קיללתי ואיימתי.

        הדוח לא נרשם בנוכחותו, אלא רק אחרי שהלכתי וקיבלתי אותו אחרי מספר חודשים.

        האם משרדך יכול לסייע לי או שתוכל להמליץ לי משרד שיסייע בנושא?

        תודה שוב

        • פניה למתן שירותים אישיים לא דרך האתר
          עו"ד אמיר מורשתי | 25/10/2020 10:34

          פונה יקר, הגם שמחמיא לי שאתה מעוניין להיעזר בשירותיי- אך פורום זה לא נועד לצרכי פרסום משרדי או לשמש פלטפורמה להמלצות על עורכי דין.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי