דירה נרכשה, שכ"ד מועבר למוכר - מי חייב במס בגינו ?

  • קניתי דירה
    רותם | 21/10/2020 13:10

    קניתי דירה. בחוזה כתוב - "הדירה מושכרת, השוכרים מסרו שיקים לשנה למוכר והם יהיו שייכים למוכר . הקונה לא יקבל תשלומים לתקופה זו, אף אם הדירה תעבור לחזקתו במהלך שנה זו". מי נדרש לשלם המס בגין השכרת הדירה לשנה זו? הרי יש כלל בעל הדירה הוא הנדרש, אך מאידך הוא לא השכיר אותה. הוא מקבל אותה מושכרת עם תנאי.

    • דירה נרכשה, שכ"ד מועבר למוכר - מי חייב במס בגינו ?
      יוסי קורן, עו"ד ו- רו"ח | 26/10/2020 15:31

      רותם שלום,
      בעקרון הכלל במיסים - בעל הנכס הוא בעל הפרי.
      משמע, שכ"ד שייך לבעל הדירה.

      בברכה,

      יוסי קורן, עו"ד ורו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      כינור 14, ראש העין
      נייד: 054-3134250; מייל: yossi.koren.adv.cpa@gmail.com