"השכן מעליל עלילות על 3 הכלבים שלי"

  • כלבים ובניין
    כוכב | 21/10/2020 12:38

    אני מחזיקה 3 כלבים בדירה, ולבעל הבית לא הייתה שום בעיה עם זה ואף עודד אותנו. ובאמת שנה לא הייתה שום בעיה. לפני יומיים השכנה מדלת ממול באה אלינו בטענות כי הכלבים מפריעים לה וכי יש לה אלרגיה. חשוב לציין כי במשך שנה לא שמענו שום דבר. היא אפילו טענה על נזק שנגרם לה בחדר המדרגות מה שלא נכון. מסתבר שהיא התקשרה לבעל הדירה שלנו באותן טענות ועכשיו הוא רוצה לסלק אותנו מהדירה. האם מדובר על לשון הרע והאם יש מה לעשות מול הטענות שלה?

    • "השכן מעליל עלילות על 3 הכלבים שלי"
      עו"ד אורי שורר | 21/10/2020 12:45

      כוכב שלום,

      ראשית, עליך לדעת מה בדיוק נאמר על ידי השכנה לבעל הבית שכן רק אז תוכלי לדעת האם יש לך עילת תביעה בגין לשון הרע וכן תצטרכי להוכיח כי הדברים אכן נאמרו בפועל.

      כעיקרון, מתיאור פנייתך עולה כי השכנה מייחסת לכלבים שלך נזקים בחדר המדרגות. נראה כי טענה זו, על פניה, לא מהווה לשון הרע, או לכל הפחות נמצאת בקצה הנמוך של לשון הרע. יתרה מכך ייתכן והשכנה אכן סבורה כי הנזק שנגרם הוא כתוצאה מהכלבים, גם אם זה לא נכון.

      מציע להתמודד עם טענות השכנה ולבקש מבעל הבית כי ידרוש מהשכנה הוכחות לטענות שלה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il