ביטול תלונה במשטרה

  • ביטול תלונה במשטרה
    מישהו | 18/10/2020 11:01

    שלום,

    האם מתלונן יכול להגיש בקשה לביטול תלונה?

    מדובר בתלונה על זיוף מסמך. התיק נפתח לפני שנה וחצי, לא נחקר אך גם לא נסגר.

    המתלונן רוצה לבטל את התלונה לא בגלל שהיא הייתה תלונת שווא, אלא כחלק מהבנות אליהם הגיע עם הנילון במסגרת הסכם פשרה-אזרחי שנערך בין הצדדים.

    האם ניתן לעשות זאת, ואם כן - מהי הפרוצדורה?

    תודה

    • ביטול תלונה במשטרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 20/10/2020 14:20

      פונה יקר, ברמה המשפטית המדינה היא זו שמגישה את כתבי האישום והמתלונן למעשה הופך לעד תביעה בתיק ובהחלט יכולים להיות מקרים בהם חרף רצונו של המתלונן לבטל את תלונתו, יוגש כתב אישום כנגד החשוד בשל אינטרס ציבורי בנושא ( למשל אם החשוד בעל עבר פלילי מכביד והוא ביצע את העבירה בתקופת תנאי וכו' ) ובכל זאת, לעמדתו של מתלונן בתיק יש משקל לא מבוטל ( ובמיוחד שאין מדובר בעבירות מין או אלימות במשפחה ) ולכן, אפשר לפנות במכתב הממוען לראש מחלקת החקירות בתחנת המשטרה בה הוגשה התלונה  או לתביעות המשטרתיות ( ככל והתיק כבר הועבר אליהם )   ולבקש לבטל את התלונה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי