הוצאת חשבונית

  • מס
    איתמר | 19/10/2020 17:40

    עורך דין תבע שכר טרחה וקבל סכום כסף ( חלק מהכסף הנתבע, שנפסק לטובתו +והוצאות משפט- שגם הם שכר טרחה כאשר הינו עורך דין) לאחר פסק דין. התביעה היתה רק לשכר טרחה. האם העורך דין חייב להוציא חשבונית ולדווח לרשות המיסים?

    • הוצאת חשבונית
      עו"ד אדם אשכנזי | 20/10/2020 22:40

      כעיקרון יש לדווח על זה כהכנסה.

      בזהירות אני חושב שיש מקום להוציא חשבונית מס קבלה על התשלום.

      אבל כדאי לבדוק עם עו"ד המומחה למיסים - בפורום מיסים.

      אתית - יש חובה לדווח על הכנסה, בכל הנוגע לשכר הטרחה שנפסק, בהחלט.

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il