עריכת שימוע לפני חל"ת

  • הוצאה לחל''ת ללא שימוע
    מיכל | 19/10/2020 16:59

    הוציאו אותי לחל''ת בפעם הראשונה ל-30 יום החל מ-11.10.20. לא נעשה לי שום שימוע אלא רק ניתן לי מכתב על הוצאה לחל''ת. האם המעסיק חייב לערוך לי שימוע? הסיבה היא ירידה בכמות העבודה.

    אם המעסיק חייב לערוך שימוע, האם בהמשך, במידה ויפטרו אותי, תהיה לי עילה לתביעה?

    תודה

    • עריכת שימוע לפני חל"ת
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 21/10/2020 11:49

      במקרה של הקרונה - היציאה לחל"ת הייתה ביוזמת המדינה ובאה במקום פיטורים - מכח העבודה כי הממשלה אסרה על העסקת העובדים. לכן לא נדרש שימוע במקרה זה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com