האם אפשר לקבל החזר אגרה בתביעה קטנה?

  • שאלה על בקשת החזר אגרה בתביעות קטנות
    בת | 19/10/2020 12:14

    שלום במרץ 2019 הגשתי תביעה קטנה שנית. לאחר שאמרו לי ממרכז מידע בתי המשפט שהתביעה הקטנה הראשונה לא נדחתה על הסף ולכן אני יכולה להגישה שוב.. בתביעה הקטנה הראשונה נגד בנאדם שפגע בי קשות והרג וכולי ואונס, והתעללות, עקב כי לא היה לי נסיון ועורכי דין לא ענו לי-לא ידעתי להביא עדים. יש עדים ולא ידעתי להביאם. לכן התביעה נדחתה הרשם אמר וכתב שלא היו לי עדים. הגשתי בשנית איפה אותה תביעה והםעם על סכום יותר גדול כמו שייעצו לי,33,000 שח- וכתבתי זאת שלא ידעתי להביא עדים ויש לי עדים ומכיוון שלא ניתנה לי דיון נוסף להביאם אני פונה שוב כי לא ידעתי וכי אמרו לי שניתן להגיש בשנית-כדי שיניתן לי ההזמנות להביא עדיי. הרשם הבכיר דחה תבסיעה קטנה זראת ורשם שעקב מעשה בית דין שכי התביעה נדחתה בראשונה וזה חוסמני מלהגיש את התביעה  בשנית. אחרי זה פניתי לבקשת רשות ערעור וזה שוב לא נתנו לי האפשרות לעוד דיון עם עדים שיש לי להביא. זה עלה לי מלבד הסבל והבזיון שהתוקף הזה שלט בי שוב וראה וביזה וחילל וקילל ויצא על הגובה עם הוצאות משפט לטובתו,עלה לי כ2000 שח שאין לי. האם ניתן לבקש החזר הוצאות על תביעה קטנה שנייה ממרץ 2019 על הבקשת תביעה שנית שנדחתה? בקשת רשות לבית המשפט גם עלתה הרבה מאות שקלים. משהו ניתן לבקש החזר אגרה ששילמתי?

    הרשם הבכיר יעץ לי בדיון לפנות לבית משפט לעינייני משפחה. זה מקרה תקיפה מהתשסה כשהייתי קטנה תלותית חסרת ישע וחסרת אונים ולא ידעתי להתלונן לבד לרשויות ואפילחו להגיע לעיר מהבור מוות שהייתי ,מלבד שצעקתי לעזרה לכל מי שיכולתי וכלום. אני עדיין חושבת לעבד לנסות לבית משפט לעייניני משפחה זה שוב אגרה ומקווה שלא יידחו מחמת התיישנות . האם ניתן לבקש החזר דמי אגרה על משהו מהעבר ?

    • האם אפשר לקבל החזר אגרה בתביעה קטנה?
      ליאור חאיק, עו"ד | 19/10/2020 12:38

      היי,

      מכיוון שהאגרה בתביעה קטנה נמוכה נקבע שלא תינתן החזר אגרה מכל סיבה שהיא.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com