פטור ממס על משיכת פיצויים מחברת ביטוח לאחר פרישה

  • פטור ממס על משיכת פיצויים מחברת ביטוח לאחר פרישה
    נון | 19/10/2020 11:44

    אני גמלאית בת 64 נכה בשיעור 100% ומקבלת פנסיית נכות גם מחברת הביטוח. ב-1/11/20 אקבל פעם אחרונה פנסיית נכות בשיעור של 4200 ש"ח לחודש מבחינת חברת הביטוח עם הגיעי לגיל 64 איני זכאית יותר לקבל פנסיית נכות אלא את הפנסיה הרגילה שאני אמורה לקבל. ב-1/12/20 הפנסיה הרגילה תעמוד על 400 ש"ח לחודש. מאחר ואני לא אוכל לעמוד בסכום שכזה ביקשתי למשוך את יתרת כספי הפנסיה שעומדים לרשותי בקרן . פניתי למס הכנסה וביקשתי פטור ממס במקור. נאמר לי כי לא מגיע פטור כזה מאחר והנכות הרפואית שלי (2003) קדמה לפתיחת התיק הפנסיוני (2008) וכי אני אמורה לשלם 35% מס הכנסה על היתרה העומדת לרשותי שהיא  98,000 ש"ח בלבד.

    ברצוני לברר האם אין אפשרות בכל זאת לקבל את הפטור על הסכום הנ"ל.

    לתגובתכם אודה