האם כספים ששולמו ביתר לקופה שייכים לחייב?

  • פשיטת רגל והפטר
    מי | 18/10/2020 11:06

    שלום רב, לפני שנה קבלתי אפטר ובקופת הכונס נשאר כסף שהועבר ממס הכנסה בגלל טעות שפקידה עשתה בזמן הקלדת ה 101 שלי. מס הכנסה לקח חצי מהשכר שלי ומכיוון שהייתי בהליך פשיטת רגל החוק מחייב להעביר את הכסף לקופת הכונס. ממס הכנסה נמסר לי שעלי לדרוש את הכסף לאחר קבלת האפטר וכך עשיתי אבל הכונס מסרב לתת לי את הכסף בטענה ש"נראה כי הכסף מיועד לשכר טרחה של הכונס" למרות שהפקדתי לקופה את מלא הסכום שקבעה השופטת וניתן לי אפטר והתיק נסגר לפני שנה.

    • האם כספים ששולמו ביתר לקופה שייכים לחייב?
      עו"ד נילי רובינוב | 26/10/2020 23:40

      ערב טוב,

      צר לי לשמוע שהפקידה במס הכנסה עשתה טעות בשכר שלך ומגיע לך החזר.

      לעניין שאלתך - יש לבחון האם מדובר בכספים שניתנה לגביהם התייחסות במסגרת ההליך ותוכנית הפירעון שנקבעה לך.

      במידה ולשיטתך מדובר בתשלום מעבר לסכום שנקבע לך בתוכנית הפירעון לצורך קבלת ההפטר ומגיע לך החזר, הרי שבאפשרותך לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com