עורך דין דיירים

  • עורך דין דיירים
    חי | 18/10/2020 11:04

    שלום..שאלה לגבי עורך דין דיירים בתמא 38 חיזוק.נחתמו הסכמים עם מנהלת בשנת 2013 ל תמא חיזוק 480 דירות קיימות.הועלתה לאחרונה דרישה מחלק מהדיירים שעורך דין מהמנהלת אינו יכול להיות עורך דין הדיירים והמינהלת נדרשת להעמיד בנפרד על חשבון הפרוייקט עורך דין דיירים.מה הדין במקרה שלנו בהקשר עורך דיירים.תודה

    • עורך דין דיירים
      עו"ד אריה בדנר | 19/10/2020 20:57

      חי שלום,

      במסגרת פרויקטים של התחדשות עירונית הדיירים בפרויקט, בדרך כלל באמצעות נציגות הממונה על ידי רוב, שהוסמכה לכך, הם אשר בוחרים את עורך הדין שייצגם בפרויקט והם אשר מתקשרים עם אותו עורך דין בהתקשרות עורך דין - לקוח. לא היזם קובע את עורך הדין וגם לא מנהלת, אלא אם נבחרה על ידי רוב הדיירים והוסמכה לכך כנציגות בפועל. במסגרת פרויקטים אלו מקובל שהיזם מתחייב כלפי הדיירים לשלם את שכר טרחת עורך דינם, איתו הם התקשרו, במקומם.

      משאלתך עולה שקיימת התקשרות עם עורך דין מטעם הדיירים, אולם חלק מהדיירים מעלים תהיות לגבי מינויו, כאשר בהקשר זה לא ברור לי תפקידה של המנהלת בעניינכם, לא ברור לי הקשר הנטען בין עורך הדין מטעם הדיירים ובין המנהלת וכיוצ"ב. יתרה כך, אין בשאלתך כל רמז לסיבה שבגינה אותם דיירים מבקשים היום למנות עורך דין אחר בעבורם והאם ניסיתם לבוא איתו בדברים.

      כך או כך, משקיימת התקשרות של הדיירים עם עורך דין (גם אם נעשה הדבר באמצעות הנציגות שנבחרה ברוב והוסמכה לכך), מדובר בהתחייבות חוזית מחייבת ששינוייה ו/או פגיעה בה ו/או ביטולה יכול ויחייב את הדיירים בחיובים כספיים על פי דיני החוזים והוראות כל דין.

      לאור האמור, מבלי שהונחו בפני מלוא הפרטים, ניתן כמובן לבקש / לדרוש מימון למינוי עורך דין נפרד לאותם דיירים, אולם לטעמי אין זה נכון להעמיד עורך דין נפרד לחלק מהדיירים ומניסיון הדבר יכול גם לגרום לחבלה ממשית בניהול הפרויקט.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il