זכויות רכישה

  • זכויות ורכישה
    אב | 11/10/2020 06:58

    שלום
     עבר שאלתי כאן שאלה לגבי רכישת 2 דירות צמודות בדיור הציבורי
    כתבתם לי כאן שאם יש 3 נפשות ניתן לרכוש את שניהם
    והמלצתם לי לפנות לעו״ד
    כרגע אנינו בהתכתבות איתם דרך עורך דין שמנסה למצוא את הזכות לרכוש אותן וגם למנוע מהם שלא יקחו דירה אחת ( שזה מה שהם רוצים)
    הם ביקשו חוות דעת רפואית של הדייר שהוא סובל מכמה בעיות בריאות מוגבלית פיזית בעיקר וכד׳
    בדירה גם יש המון ליקויים שהתעלמו מהם בחברה.
    שאלתי אם כבר הוגש בעבר בקשה לוועדה ונעננו בשליחה אך לא קיבלנו את ההחלטת הוועדה בפורטוקול האם ניתן לערער ולשלוח כל מסמך נוסף כדי לבקש את הזכות לרכוש אותם הדייר קשור רגשית לדירות מאוד שנים מה על העו״ד לעשןת כדי להתעקש על הזכות לרכוש אותם?
    תודה

    • זכויות רכישה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 12/10/2020 12:48

      שלום רב,

      כדאי לפעול בכל אפיק ולמצות את כל הדרכים החוקיות הקיימות  - הגשת ערר וערר לועדה עליונה והגשת עתירה מינהלית ככל שידחה הערר.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • ועדה עליונה? 2 שאלות
        א | 12/10/2020 14:30

        שלום
        אפשר לדעת מה זה אומר ועדה עליונה?
        ועוד דבר חשוב אם העו״ד ביקש מהם את כל המסמכים המעידים לגבי וועדת חריגים הפוטוקול שלא ניתן לנו רק מכתב מהסניף וכל מסמך המעיד על החלטותם לגבי דירתנו האם הם מחוייבים לשלוח לנו אותם או לעו״ד?
        תודה

        • קבלת מסמכים
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 14/10/2020 18:06

          על החברה המאכלסת להעביר לעיונכם עותקים של כל המסמכים הנוגעים לתיק.

          לצערי לא תמיד ניתן לקבל את המסמכים בלי הגשת עתירה וקבלת צו מתאים.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

          • קיבלנו את המסמכים.
            .......... | 14/10/2020 19:27

            שלום
            קיבלנו את המסמכים השאלה שלי עם כל זה כדאי להגיש דרך החברה המאכלסת ועדה עליונה ערר? או ישר לעתירה מנהלית? הם ביקשו אישורי מצב בריאות הכנסה מכתב עו״ס מכתב סיעודי ? והאם החברה המאכלסת הוא שמעבירה את המסמכים לוועדה עליונה של משרד השיכון?
            תודה

          • סיוע בדיור
            א | 18/10/2020 05:44

            שלום
            אשמח לתשובה זה מאוד עוזר לי
            אני מגיש עכשיו בקשה לוועדה עליונה משרד השיכון
            כולל מסמכים והכנסות של ילדיו של הדייר ( שכרגע בלי הכנסה)
            אישור רופא לגבי מגבלותיו ועו״ס וכד׳
            הם נתנו מסמך לחתום עליו בשם סיוע דיור שלא הבנתי מה שייך
            אבל רשום בו לחתום על הצהרה שאין נכנסים ומתיר להם חבדוק דרך מאגרי מידע זה בסדר מבחינתי כי הכל תקין במסמכים אבל מה הקשר למסמך זיוע בדיור מה זה אומר?
            תודה