תשלום שכר

  • תשלום שכר
    שרון | 17/10/2020 12:34

    שלום רב,

    עבדתי במקום חדש מ-1.9.20-24.9.20 כולל. אין הסכם עבודה כתוב.

    עבודה א'-ה', שבע וחצי ש"ע+ יום שישי אחד בחודש עבודה(נתון לבחירתי איזה יום שישי לעבוד בכל חודש).

    בתאריך 23.9 הודיע לי המעביד על פיטורין עקב הקורונה ואמר שיומי האחרון יהיה למחרת (24.9-יום חמישי). בחודש זה כוונתי היתה להגיע ליום עבודה ביום שישי האחרון של החודש דהיינו ב-25.9.20 אך פוטרתי יומיים לפני אותו יום שישי.

    השכר שהוסכם עליו הוא 9,000 ברוטו לחודש + נסיעות.

    הייתי בחופש יום אחד וכן חופש של  חג ראש השנה 20.9.

    בדוח נוכחות שצורף לתלוש השכר המעביד החליט לציין כ"חיסור" את תאריך 4.9 יום שישי.

    האם על פי החוק על המעביד להחשיב לי כחיסור יום שישי אחד כשהפיטורין בעצם נעשו לפני תום החודש שכוונתי בעצם היתה לעבוד ביום שישי האחרון של החודש.????..).

    בהתחשב בנתונים שציינתי למעלה ,אשמח לדעת איך מתבצע חישוב השכר במקרה הזה, מה השכר היומי ועל כמה ימים אמור המעביד לשלם לי?

    תודה מראש

    שרון

    • תשלום שכר
      עו"ד לילך אקרמן | 18/10/2020 11:38

      שלום רב

      ראשית איננו עורכים חישובים פרטניים בפורום. שנית ככל ומדובר בשכר ברוטו הכולל גם יום שישי אחד ובפועל לא עבדת אותו אז על פניו אכן חישוב המעסיק להוריד לך יום שישי אחד הוא נכון . יש לבחון פרטנית את שעות העבודה והחישוב שנעשה בתלוש כדי לדעת מה המעסיק חישב ובכמה ימים חילק כדי לערוך חישוב של השכר היומי ואז ניתן יהיה לענות בהתאם.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il