מיסוי תושב ישראל

  • כפל מיסים לאזרח אירופאי-ישראלי תושב הארץ
    אלחנן | 16/10/2020 15:56

    שלום,

    אני אזרח סלובקי וישראלי תושב הארץ, רציתי לברר האם ישנם כפל מיסים במקרה שאני גר בארץ, אבל עובד בחברה שנמצאת בקפריסין או ברומניה (שהן חלק מהאיחוד האירופי)?

    אני עובד מהבית בישראל אבל גם הרבה בחו"ל.

    ואם אין כפל, למי אני אמור לשלם?

    תודה רבה!

    • מיסוי תושב ישראל
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 18/10/2020 14:48

      שלום רב,

      תושב ישראל חייב על הכנסותיו מכל המקורות ובכל העולם.

      קיימות מדינות שחתומות עם מדינת ישראל על אמנה למניעת כפל מס והמיסוי יהיה בהתאם לכללי אותה אמנה.

      באופן כללי, ומבלי להיכנס לעובדות המקרה שלך, גם אם שולם על ידך מס במדינה אחרת, במועד הגשת הדוח בישראל תיעשה התחשבנות מה המס המתחייב בארץ, בניכוי המס ששולם בחו"ל ובמידת הצורך תתבצע השלמת מס בישראל או לחילופין במקרה בו שולם מס בחו"ל שהוא גבוה משיעור המס בישראל, אזי יוותר לך זיכוי ממס לקיזוז בשנים הבאות.

      בכל מקרה מציעה במקרה שלך לקבל ייעוץ פרטני מעו"ד מומחה במיסוי כדי לוודא שאין חשיפות מס בהתנהלותך.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      מרכז עזריאלי (המגדל המרובע), קומה 26, תל אביב.
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il