שכן משתעל בכוונה לכיווני מה ניתן לעשות?

  • שאלה לימי קורונה
    דן | 16/10/2020 12:19

    שאלה לימי קורונה:
    השכן שלי משתעל לכיוון החלון שלי בכוונה כל יום.
    מה אוכל לעשות?
    האם כדאי שאגיש תלונה או שבמשטרה לא יתייחסו ברצינות?
    אם אגיש תלונה, מה המשטרה יכולה לעשות?
    האם לצלם אותו ואז להגיש תלונה?

    תודה

    • שכן משתעל בכוונה לכיווני מה ניתן לעשות?
      עו"ד אמיר מורשתי | 20/10/2020 14:10

      דן יקר, ראשית אני מציע שתתעד את האירועים הללו ( כדאי לפחות פעמיים- שלוש כדי להראות שזה לא מקרי  או לפחות להעיר לו על כך בהקלטה ולשמוע תגובתו) , כשהתיעוד בידך אתה יכול להגקיש כנגדו תלונה בגין מעשה העלול להפיץ מחלה שיש בה סכנת נפשות במזיד בהתאם לסעיף 218 לחוק העונשין הקובע: "
      218. העושה בהתרשלות מעשה העלול להפיץ מחלה שיש בה סכנת נפשות, דינו - מאסר שלוש שנים; עשה את המעשה במזיד, דינו - מאסר שבע שנים"
      המשטרה יכולה לבדוק האם השכן מצוי בבידוד או נמצא חיובי לקורנה ואם כן הרי שיש להניח שהנושא יחקר במלוא החומרה- ואם לא, ייתכן ועצם אזהרתו ע"י המשטרה תגרום לשכן להפסיק עם מעלליו. מקווה שהייתי  לך לעזר.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי