יציאה לגמלאות

  • יציאה לגמלאות
    אירנה | 15/10/2020 12:21

    שלום רב.

    אני בת 64 ועובדת במפעל כפועלת יצור, ומעוניינת להתפטר עקב מצב בריאותי וגם יציאה לגמלאות.

    האם עובדת שמתפטרת עקב יציאה לגמלאות זכאית לפיצויים מלאים(ותק*שכר אחרון) או רק מה שנצבר בקופה?

    האם עובדת שמתפטרת עקב יציאה לגמלאות חייבת לתת למעסיק הודעה מוקדמת?

    במידה וחייבת - האם ניצול חופשה הצבורה בתקופת הודעה מוקדמת מהווה תחליף להודעה מוקדמת בפועל?

    תודה על עזרה והכוונה.

    • יציאה לגמלאות
      עו"ד לילך אקרמן | 18/10/2020 11:19

      שלום רב

      יציאה לגמלאות הנה עילה לפיטורים בדין מפוטר ובעצם מזכה אותך בפיצויים מלאים ובמידת הצורך ככל ויש חסר בקופה גם בהשלמה.

      יש לתת כמובן הודעה מוקדמת כחוק.

      ניצול חופשה צבורה לא מהווה תחליף להודעה מוקדמת בפועל אלא אם בהסכמת הצדדים תגיעו להסכמה אחרת וגם אז בהתאם לחוק ניתן לנצל רק שבועיים מההודעה המוקדמת בימי חופשה

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il