תביעת על החזר שכר טרחה

  • חוזה שכר טירחה
    שירה | 15/10/2020 10:26

    שלום, אשמח לתשובה דחופה.
    שכרתי עו״ד לעיניי משפחה כי נפתח נגדי סעד דחוף להסדרי ראייה מצב האבא(הורות משותפת) הייתי צריכה ייצוג בהגשת תגובות וליווי ל-4 מפגשים ביחידת הסיוע. עורכת הדין הוציאה בערך 5-6 תגובות ובקשות והגיעה רק לפגישה אחת ביחידת הסיוע והביאה את הבת שלה שהיא גם עורכת דין שהתערבה בצורה בוטה בפגישה ללא הסכמתי שתהיה נוכחת. פעם ראשונה שראיתי אותה הייתה באותה פגישת סיוע. התערבה בצורה לא דיסקרטית ליד הצד השני(התובע). החלטתי להפסיק את הייצוג וביקשתי מעורכת הדין ששילמתי חה הכל מראש ובמזומן החזר יחסי בניכוי עבור העבודה שעשתה. שילמתי 50000 שח . היא לא הייתה מוכנה להחזיר שום דבר בטענה שחתמתי על הסכם שכר טירחה שכתוב בו שגם אם הייצוג מופסק אינני זכאית להחזר. נראה לי הזוי ולא חוקי לקחת כסף על תהליך שלם שמתוכו מוצא רק 20% בקושי. האם אני יכולה לתבוע בתביעות קטנות??

    • תביעת על החזר שכר טרחה
      ליאור חאיק, עו"ד | 15/10/2020 12:23

      היי שירה,

      ייתכן וכן. צריך לבדוק את הסכם שכר הטרחה.

      שכר טרחה ראוי אמור להיות משולם מול פעולות משפטיות שנעשות בפועל. צריך לבדוק את ההתחייבויות אל מול הפעולות שבוצעו.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

    • הסכם שכר טרחה
      שירה | 15/10/2020 13:35

      לא בוצעו שום פעולות משפטיות למעט הגשת תגובות לבקשות המבקש כגון זמני שהות(הזזת שעות וימים בהעדר הסכמה) הכל נשאר אותו הדבר עפ החלטת השופטת מלכתחילה לא הוגש שום עירעור למעט בקשה למרכז קשר שנקבע בפגישה אחת מתוך 4 במרכז הסיוע. בין 5-6 תגובות שבית המשפט דרש אל מול בקשות המבקש.
      יש בידי את חוזה שכר הטירחה.
      ״שכר הטירחה ישולם במלואו בכל מקרה גם אם תושג ההוצאה בלי נקיטת צעדים או הליכים משפטיים״
      שום דבר לא הושג כי ישנן עוד 3 פגישות ביחידת הסיוע.
      1. האם אני יכולה להעביר לעיונך את שכר הטרחה
      2. האם אני יכולה לתבוע בתביעות קטנות את הסכום ששילמתי כמובן בניכוי העבודה שהיא עשתה.
      מה שמגיע מגיע על עבודה שנעשתה אבל מה שלא לא מגיע בעליל וזה מעשה מכוער לקחת כסף על עבודה עתידית שלא נעשתה עקב הפסקת ייצוג.
      אשמח אם תעזור לי אני אם חד הורית לתינוקת פגה ומפרנסת את עצמי לבד בנוסף לקושי המשפטי שאני חווה מהצד השני שממרר את חיי

      • מוזמנת לפנות בפרטי
        ליאור חאיק, עו"ד | 16/10/2020 12:58

        ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

        בברכה,

        ליאור חאיק, עו"ד
        מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

        לוי אשכול 31, רחובות
        טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com