חישוב הבסיס לדמי אבטלה לעצמאי

  • דמי אבטלה לעצמאי ועוד
    אורי | 14/10/2020 22:36

    שלום רב ,מספר שאלות שאשמח למענה,אודה מראש :)

    1.אני מורה דרך מוגדר כעצמאי ובעקבות הקורונה בעקבות כך שאני עונה להגדרה של צו סיווג מבוטחים כשכיר משום שעבדתי מול חברות נסיעות והם הביאו לי 857 לביטוח לאומי שאני אחשב כזכאי .הצגתי לביטוח לאומי את הכל ,יחד עם זה היה לי גם מעסיק אחד איתו עבדתי יומיים בחודש שגם איתו חדלתי לעבוד והוא למעשה פיטר.הגשתי גם את זה ,כאמור אני מוגדר עצמאי והגשתי כעצמאי. משום מה הם חישבו לי דמי אבטלה בשכר יומי נמוך בהרבה ממה שהיה אמור לצאת ...כאשר ניגשתי לביטוח לאומי קיבלתי את התשובה כי השכר הוא עפי מקדמות ל2019 ,החישוב אינו תואם לי את השכר האמיתי.גם פירוט השכר בחודשים לא תואם לשכר בחודשים האלו. אציין שהתשלום מקדמות כפי שכתוב באזור האישי אני משלם לפי 2017 .כך שהטענה שלפי 2019 הוא לא נכון מכיוון שהמקדמות נמוכות ביקשתי לתקן רטרואקטיבית לפי השומה (שאגב שילמתי הפרש ) לא נעשה דבר ...

    מתוך חישוב שאני אמור לקבל כ125 שח ליום אני מקבל בפועל 94 שח ואין עם מי לדבר .

    מה ניתן לעשות במקרה זה ?

    2. מכיוון שהדמי אבטלה נמוכים אני נעזר כאמור במענקים הדו חודשיים .כרגע עלתה בפני הזדמנות לעבודה של יומיים בשבוע בלבד במשרה כלשהי כפרילנסר .האם אני רשאי לעבוד כעצמאי בסיווג אחר למרות שאני מקבל דמי אבטלה (הבנתי שמותר משרה חלקית וימים בשבוע ) כיצד זה מתבצע עם עצמאיים שמקבלים דמי אבטלה כעצמאי ועובדים חלקית?האם מותר ?מה המכסה ,על מנת שאני לא אצא עם חובות מיותרים לביטוח לאומי .

    אשמח למענה

    • חישוב הבסיס לדמי אבטלה לעצמאי
      אורנה | 17/10/2020 11:15

      שלום לך,

      לגבי שאלתך הראשונה,

      עם הגשת השומה השנתית (2020) יחייבו/יזכו בהתאם לתוצאות.

      תוכל לערוך בירור חוזר ע"י פניה ישירה לסניף שלך/אבטלה:

      https://www.btl.gov.il/About/contact_us/Pages/contact-snif.aspx

      לבירור חוזר ובדיקה מחדש על פי כל המידע שאתה רושם כאן.

      לגבי עבודתך הנוספת, תוכל לדווח לשירות התעסוקה על הימים בהם אתה עובד,

      כך לא יקחו בחשבון ויפחיתו מדמי האבטלה.

      יתרת ימי האבטלה תשמר להמשך הרשמה.

      בברכה.