ביטול עסקה במיסוי מקרקעין

  • דיווח בעסקה שמתבטלת
    יזהר | 14/10/2020 20:21

    2:שאלות באותו עניין. העניין:. עסקת מכר דירה נחתמה. תוך שבועייןם נראית הפרה יסודיות והצדדים במו"מ לבחינת ביטולו של ההסכם . השאלות: 1. אם העסקה מדווחת למסמ"ק על ידי צד אחד בלבד, מה נדרש כדי לבטל , ואם בכלל נגרם נזק כלשהו לצד שלא דיווח? ( במידה וכן ההסכם יבוטל בשבועות הקרובים).2. האם לפי דין בנסיבות שהעסקה תתבטל
    במועד קרוב, אכן יש פטור מדיווח למסמ"ק?

    • ביטול עסקה במיסוי מקרקעין
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 18/10/2020 15:05

      שלום רב,

      ככלל, יש לדווח על עסקה תוך 30 ימים מיום חתימת ההסכם. ולכן בפרק זמן זה היה על המוכר ועל הקונה לדווח למיסוי מקרקעין. אם אחד מהצדדים לא דיווח וחלפו 30 ימים הוא נמצא במצב של אי דיווח על כל המשתמע מכך-פלילי, קנסות וכיו"ב.

      ככל שהעסקה בין הצדדים התבטלה, לא די בכך שהצדדים טוענים לבטלותה יש לבדוק נתונים ותנאים נוספים כגון האם הועברה החזקה בנכס, האם העסקה הכתה שורשים בקרקע המציאות ועוד

      ולכן מוצע להיוועץ עם עו"ד מומחה מיסוי מקרקעין כדי לבחון האם אכן מדובר בביטול עסקה ולא במכר חוזר שיחול להציף חבויות מס נוספות.

      במידה ואכן מדובר בביטול עסקה, מוצע ששני הצדדים ידווחו למיסוי מקרקעין על בטלותה מאחר וממילא מיסוי מקרקעין יבחן את האמור עם שני הצדדים בטרם תינתן החלטה.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      מרכז עזריאלי (המגדל המרובע), קומה 26, תל אביב.
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il