במקרה שאין תחבורה ציבורית לעובד למקום העבודה

  • אי מתן פתרון בזמן קורונה
    צליל | 14/10/2020 14:02

    שלום,
    אני שואלת בשביל אחותי.
    היא עובדת בחברת תקשוב בתור נציגה טלפונית במוקד שנותן שירות עבור מכבי, כלומר מוקד חיוני שעובד בזמן הקורונה.
    בסגר האחרון, משרד התחבורה החליט לצמצם ואף לבטל קווי אוטובוס ולצערנו בוטל קו האוטובוס היחיד שיוצא מהשכונה המרוחקת מעט בה אנחנו גרות ואופציות היחידות הן לבזבז כסף על מוניות או ללכת כחצי שעה+ על מנת להגיע לתחנת אוטובוס הפעילה הקרובה ביותר שזה לא סביר לאדם בריא אז לאחותי בכלל לא,מאחר והיא סובלת מבעיות גב שנובעות מנפילה באותו מקום עבודה (גם שם ההתנהלות לא הייתה תקינה)
    ביום הראשון שבו בוטל הקו אחותי בזבזה כסף (מוניות) על מנת להגיע למקום העבודה והתריעה בפני המנהלת שלה כי היא לא יכולה להגיע עצמאית בגלל החלטת הממשלה בעקבות הקורונה.
    אותה מנהלת אמרה לה כי אין מה לעשות ועליה להוציא מכספה האישי על מנת להגיע לעבודה.
    אחותי הייתה נסערת כי היא עובדת בשכר מינימום וביזבוז על הגעה וחזרה מ/למקום העבודה או הביתה יצא לה כ120 שקל ליום (שזה בערך חצי מהשכר היומי שלה) אז היא אמרה למנהלת שלה כי מעתה היא תעבודה בצורה מינימלית ביותר.
    כאשר זה הועבר למנהל המוקד, ביצעו עם אחותי שיחת ועידה של מנהל המוקד והמנהלת הישירה בה הם התייחסו רק למשפט הזה שאחותי אמרה כשהייתה נסערת ולא למתן פתרון.
    חשוב לציין!
    •יש הסעות שעוברות באזור הקריות ואחותי ביקשה שיבקשו באופן חריג וזמני שידאגו שההסעה תעבור לקחת אותה מהכניסה לשכונה - הצעה זאת סורבה.
    •כי יש לחברה אופציה של עבודה מהבית אך הם סרבו בטענה שאחותי לא מספיק טובה על מנת לעבוד בצורה עצמאית - דבר שהוא שקר גס מאחר ואחותי מובילה בכל המדדים בצוות ואף קיבלה תעודת הצטיינות,בנוסף הומלצה על ידי אותה מנהלת לקידום (ל2 תפקידים ניהול צוות או הדרכה) ויש עוד הרבה מעבר והכל ניתן להוכיח.
    •אחותי אמרה להם שהיא מאוד רוצה לבוא לעבוד ואף הציעה פתרונות (מה שהם לא עשו) אך לא יכולה בגלל החלטת ממשלה ואם לא ניתן לעבוד מהבית אז היא תשמח אם יוכלו להוציא אותה לחל"ת על מנת שתהיה לה איזשהי הכנסה (כי האופציות האחרות הן לא להגיע לעבודה או לבזבז חצי מהמשכורת על נסיעות) וגם בזה סרבו למרות שזה לא ממש משפיע עליהם ואפילו פלטו שאם היא רוצה היא יכולה להתפטר.

    בסופו של דבר, נראה כאילו החברה מחזיקה את אחותי כבת ערובה כי היא לא יכולה להגיע לעבודה הקיימת/לבצע אותה מהבית או לחפש עבודה כי קווי האוטובוס לא פעילים ומצד שני לא יכולה לקבל אבטלה כי מסרבים בתוקף לתת לה חל"ת.
    בנתיים בגלל שעשינו כמה צעדים בהוכחת איכות העבודה שלה ודיברנו עם מנהלים שונים, אישרו לה לעבוד מהבית,
    פתאום היא כן בעלת יכולת לעבודה עצמאית ויותר מזה היא אף עובדת יותר שעות בעקבות זה (לטעמי,רק מראה את הנכונות שלה כן לעבוד)

    סליחה על החפירה, אבל רציתי לדעת מה ניתן לעשות לגבי אותם ימים שהיא לא יכלה להגיע למקום העבודה והחברה מסרבת לשלם אותם למרות שקיבלו התראה מראש ושלא הביאו פתרון יעיל???

    • במקרה שאין תחבורה ציבורית לעובד למקום העבודה

      שלום רב,

      במקרה בו אין תחבורה ציבורית ממקום המגורים של העובד למקום העבודה זכאי העובד לדמי נסיעה וכל זאת במידה והמעסיק דרש שיגיע למקום העבודה

      במקרה כזה, על המעסיק לשלם דמי נסיעה או לדאוג לעובד להסעה.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com

      • רק לשם הבהרה
        צליל | 15/10/2020 15:45

        קודם כל תודה על התשובה המהירה
        אבל רק לא ברור לי....
        כלומר הם היו צריכים לשלם את ה120 שקל של המוניות או לחלופין לספק הסעה
        או שהכוונה היא צריכים לשלם לפי חוק 22 שקל ליום?

        • והאם יש עילה לתביעה?
          צליל | 15/10/2020 16:02

          האם ניתן לתבוע את המעסיק על הימים שלא שולמו ואולי מפח הנפש?

        • החזרי נסיעה

          במידה והמעסיק דרש להגיע לעבודה למרות שידע שאין תחבורה ציבורית על העובד להציג את הקבלות ולדרוש החזר נסיעה. וכל זה אם הוכח שהמעסיק ידע על כך שאין תחבורה ציבורית והעובד נאלץ להגיע במונית.

          לגבי תביעה- המלצתי היא לנסות לפנות למעסיק ואם מתנגד במכתב דרישה ע"י יעוץ משפטי.

          בברכה,

          גלית אטיאס, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה
          התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

          טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com